6385fi.jpg

#momconfessions: Ik vind ouders die hun ziek kind naar school of de crèche sturen egoïstisch

9/11/2023

Bij mijn dochter in de klas was er vandaag weer een overgevertje. Het begon al op de speelplaats. Dan moest het kind nog 3x spuwen in de klas. Ik neem aan dat de school erna de ouders heeft gebeld.

Hoeveel tijd win je door je kind ziek weg te sturen?

Het frustreert me. En natuurlijk begrijp ik de wanhoop van die ouders wel. Maar ik vraag me dan altijd af, denken die ouders verder niet na? Zijn die mensen zo onmisbaar op hun werk? Plus: ze weten toch ook wel dat de school meestal vrij snel belt?

Soms kun je niet anders?

Vage klachten van het kind, een veel te drukke agenda, geen makkelijke alternatieve opvang... Soms is er misschien geen andere oplossing. Of wie weet leek thuis alles nog ok.

Een peuter met een verkoudheid en wat koorts naar de crèche sturen, dat doet iedereen toch wel eens?

Wel, ik vind dit niet ok. Meer nog, ik vind ouders die hun ziek kind toch naar school of naar de crèche sturen egoïstisch.

Denk aan de impact van je beslissing

Een zware verkoudheid voor jouw peuter betekent misschien wel RSV en een ziekenhuisopname voor een jonger crèchevriendje.

Je kunt het nooit vermijden, maar lieve ouders, gebruik asjeblieft je gezond verstand.

En als je het niet voor een ander kunt opbrengen, doe het dan voor je eigen kind. Want wie echt ziek is, wil eigenlijk maar 1 ding: slapen.

Spoiler

Dit stukje is niet geschreven om ouders een schuldgevoel aan te praten, het is een extreem standpunt om de discussie te openen. ;-) 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes