3649fi.jpg

De 15 superkrachten van een moeder

19/06/2023

Papa's hebben ook zeker en vast een paar superkrachten, maar mama's, dat zijn toch heel speciale specimens. We lijsten even de voornaamste superkrachten op, maar vergeten er ongetwijfeld nog een heleboel. :-) 't Is dat we heel af en toe weleens mogen stoefen over onszelf, vind je niet?

De 15 superkrachten van een moeder

 1. Weet als enige van het huishouden altijd alles liggen. Wordt ook wel vaak Sherlock Holmes genoemd.
   
 2. Kan magische kusjes geven die instant alle pijn verlichten.
   
 3. Is ook een Meester in het knuffels geven.
   
 4. Kan beter troosten dan moeder Theresa, Mary Poppins en ons Tante Elodie samen. 
   
 5. Heeft een zesde moederzintuig waardoor ze haar kroost kan inschatten als een adelaar. Kent haar pappenheimers door en door. Weet hoe kindje 1 zijn melkje het liefst wil en hoe kindje 2 het liefst in bed wordt gestoken.
   
 6. Vecht als een leeuwin voor haar kinderen als dat nodig is. Haar geheim? The Big Momma Love... 
   
 7. Heeft de neus van een speurhond. Ruikt aan de adem van haar kindje wanneer hij/ zij ziek aan het worden is. 
   
 8. Denkt altijd eerst aan haar kroost. Staat ook bekend als Misses Flexibel of Misses Elastiek (lees: ze laat al eens gemakkelijk iets vallen voor zichzelf als er iets tussenkomt, zoals een ziek kindje).
   
 9. Kan kinderen maken en op de wereld zetten. Letterlijk. 
   
 10. Goochelt moeiteloos allerlei praktische ditjes en datjes uit haar handtas (fopspeen, speelgoedjes, zakdoeken, koekjes...) en blust daar op coole MacGyver-wijze allerlei soorten brandjes mee (kindje honger: check. Kindje snotneus: check...). Eat that, Mary Poppins. Mama 2 vs. Mary Poppins: 0!
   
 11. Heeft nog 6 onzichtbare handen zitten waardoor ze op een minimum aan tijd een ton werk kan verzetten. Kan zichzelf ook aankleden en klaarmaken in een Speedy Gonzales-tempo als het nodig is.
   
 12. Heeft speciale Moederogen op haar rug zitten. (Yes, you do not want to mess with the Mothership!)
   
 13. Heeft supersonische oren waarmee ze het geringste zuchtje van de baby hoort en bij een te grote peuter- of kleuterstilte weet wanneer ze moet ingrijpen... 
   
 14. Blijft ondanks haar regelmatige supervermoeidheid gewoon doorgaan op haar Speciale Moederbatterij. (die ze toch wel eigenlijk voldoende moet opladen). En dat 24 op 24. 7 op 7. Yeah girl, that's how we roll! 
   
 15. Is een Supermama voor haar kroost. Ook al voelt ze zich niet altijd super (en dat hoeft ook niet), toch zal ze altijd op nummer 1 staan voor haar kiddo's.
supermom