2922fi.jpg

7 redenen waarom ik al eens te laat kom aan de schoolpoort

30/05/2024

Sta me toe me even te excuseren. Sorry (kleuter)juffen of meesters dat mijn kindjes ‘s ochtends soms wat te laat op school zijn. Sorry opvangjuffen dat ik de meisjes ‘s avonds wel eens te laat kom oppikken. Maar ik heb enkele gegronde redenen voor mijn laattijdige verschijning aan de schoolpoort …

Dat komt omdat ...

 1. Ik stond op het punt om te vertrekken en iedereen zat in de auto – echt waar! –  tot de jongste besliste om een stevige grote boodschap te doen. Zo eentje dat net niet binnen de randjes van de luier blijft. Gevolg? Dringend nood aan een vers exemplaar en nieuwe kleertjes. En de tijd? Die tikt weg.
   
 2. Er was eens … een dag waarop we perfect op schema lagen. De oudste twee trokken zelfs al flink hun schoenen aan, netjes op tijd … tot baby Renée de helft van haar melk terug gaf … op haar kleren … op mijn kleren … op de vloer … (zucht). So long perfecte timing.
   
 3. Niet dat mijn meisjes kleine fashionista’s zijn, maar ze kiezen hun outfit of the day graag zelf. En dat proces verloopt de ene dag al wat vlotter dan de andere. Vooral bij wisselvallig weer is de keuze soms moeilijk (tja, ook jij staat toch te schuifelen voor je kleerkast bij druilweer, niet?). Broek of rok? Of toch een jurk met een kousenbroek? Tijdrovend…
   
 4. Ik geef toe, hier kan ik misschien iets aan doen, maar overslapen overkomt de besten, niet? Als je pas om kwart voor acht wakker schrikt, dan weet je dat op tijd komen geen optie meer is. Het enige wat je dan nog kunt doen, is de schade beperken. Bijvoorbeeld door de kids ontbijt te serveren in de auto. Vergeet wel niet de chocomondjes schoon te maken aan de schoolpoort ;-).
   
 5. Hoe traag kunnen een vier- en vijfjarige een boterham opeten? Heel traag, ter-gend traag! Een gemiddelde van 20 keer ‘meisjes, eet eens verder’ per ochtend is geen uitzondering.  
   
 6. Meisjes in de kleren, iedereen goedgemutst aan de ontbijttafel. Ik open de brooddoos. Ai, geen brood. Vergeten te halen. Geen paniek, nog vlug naar de bakker, maar daar gaat de voorsprong van de dag.
   
 7. ’s Avonds voorzie ik normaal genoeg tijdsmarge om de kindjes van school te kunnen halen. Ja, vaak zijn ze bij de laatste wachtende zieltjes, maar zijzelf zien er geen graten in. Maar je zult zien dat net op die momenten waarop het niet uitkomt er wel een rijstrook versperd is, een boom op de weg ligt, een tractor voor je tuft of je gevangen zit achter chauffeurs die op dat tijdstip – volgens mij althans – helemaal niet op de weg hoeven (horen?) te zijn (en ik verontschuldig me alvast als ik iemand beledigd heb).

Dus: een een tikje vertraging zo nu en dan, dat hoort er nu eenmaal bij.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes