4276fi.jpg

Tips voor firsttime mama's: weetjes rond de 3 B's (borst, baarmoeder, buik) na de bevalling

29/11/2021

Wat gebeurt er na de bevalling met je buik, borsten en baarmoeder? In 'Ik word mama' vatten we het belangrijkste samen... Een verwittigd vrouw weet je wel... Maar alles komt goed! :-)

De waarheid rond de 3 's

  1. Je Borsten: beginnen, als je borstvoeding geeft, ineens een heel eigen leven te leiden. Je staat ervan versteld dat daar dus wel degelijk MELK uitkomt. En dat die melk de honger van je kind kan stillen. Maar ook van hoeveel pijn ze soms kunnen doen tijdens en na de voeding. En ook van hoeveel melk er soms kan uitstromen als je de baby niét aan het voeden bent…
  2. Je Buik: is de eerste weken na de bevalling vaak nog opgezwollen. Zeker tijdens die eerste dagen lijkt het alsof er stiekem nog een baby in zit… Geen nood: geef het wat tijd (nee, er zit – hoogstwaarschijnlijk – niet NOG een baby in!).
  3. Je Baarmoeder: trekt die eerste weken terug samen naar haar oorspronkelijke grootte. En dat kan soms pijn doen (naweeën), zeker terwijl je borstvoeding geeft. Troost je: het gaat écht voorbij, alleen moet je – opnieuw – een beetje op je tanden bijten.

ik word mama

Uit: Ik word mama

Meer info over Ik word mama.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes