zwangere vrouw

Gynaecologe vertelt waarom ze vrouwen steunt die later aan kinderen willen beginnen

19/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

“Een slimme meid krijgt haar kind op tijd”, wordt weleens gezegd. En ja, er zijn inderdaad risico’s verbonden aan kinderen krijgen op latere leeftijd. Maar anderzijds zijn er ook voordelen, en die worden vaak over het hoofd gezien, vindt Dr. Sterling.

“Het kan inderdaad zwaar zijn om ouders te hebben die wat ouder zijn. Het kan ook lastig zijn om heel jonge ouders te hebben. Maar ik wil graag het volledige plaatje schetsen. De reden waarom ik praat over de voordelen van kinderen krijgen op latere leeftijd, is omdat ik denk dat er een beetje meer evenwicht moet zijn in de conversatie.” 

“Er wordt veel gepraat over het feit dat de vruchtbaarheid afneemt met de jaren. Dat is de realiteit. Er wordt veel gepraat over de risico’s van kinderen krijgen op latere leeftijd. En ook dat is de realiteit. Maar wat óók realiteit is: kinderen van oudere ouders doen het beter op school, zijn gezonder en hebben minder moeilijkheden op sociaal en emotioneel vlak en minder gedragsproblemen. Het gesprek moet in balans zijn, en er moet óók over die voordelen gesproken worden.”  

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes