5499fi.jpg

Prachtige foto toont moeizaam IVF-traject

12/01/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Een beeld zegt soms meer dan 100 woorden. En dat is zeker het geval bij de foto die Patricia en Kimberly O’Neill maakten van hun baby’tje. De foto toont de moeilijke weg die ze aflegden om uiteindelijk hun wondertje te verwelkomen, want hun kindje kwam er niet bepaald vanzelf…  

Vier jaar, drie miskramen en meer dan 1.600 spuitjes: dat moesten Kimberly en Patricia ervoor over hebben om uiteindelijk baby London in hun handen te kunnen nemen. Het koppel volgde een moeizaam IVF-traject.

Moeizaam traject

“Van bij het begin hadden we het idee om een leuke newborn foto te maken, en we hielden bewust alle naalden van de IVF-behandelingen bij. We dachten eerlijk gezegd dat we gewoon naar het ziekenhuis zouden gaan en dat we negen maanden later een baby zouden hebben. Maar zo ging het helaas niet bij ons. We verloren de eerste baby op zes weken, en de tweede op acht weken. Daarna bleek dat Patricia een aandoening had die leidt tot bloedstollingsproblemen, en dat kan een impact hebben op zwangerschappen. De derde terugplaatsing mislukte, maar de vierde keer hadden we opnieuw prijs. We zagen het hartje kloppen, maar toen we op elf weken teruggingen naar het ziekenhuis was er geen hartslag meer…”

“We waren kapot op dat moment, ik kon niet meer. Maar mijn vrouw en ik zijn hier samen aan begonnen, en we hadden beslist om altijd samen de moeilijke beslissingen te nemen. Zij was niet klaar om te stoppen. Voordat we de laatste embryo gebruiken, zochten we een nieuwe dokter, die gespecialiseerd was in de aandoening van Patricia. Bovenop de IVF-injecties kreeg ze twee keer per dag een bloedverdunner, en zo werd ons laatste poging een succes.”

Andere koppels hoop geven

“Met alle naalden vormden we een hart rond baby London. Dat hart symboliseert dat het pijnlijke proces maar één doel had: een kindje liefhebben. We wikkelden London bovendien in een regenboogkleurige stof, als verwijzing naar een regenboogbaby (baby verwekt na een miskraam, doodgeboren baby of gestorven kindje, nvdr). De foto werd genomen door Packer Family Photography. We hopen dat we andere koppels die nu hetzelfde doorstaan hoop kunnen geven, zodat zij weer een licht zien aan het einde van de tunnel.”

Wat een krachtig beeld!

Packer Family Photography

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes