8110fi.jpg

6 perfecte boeken voor als je zwanger bent of net een kindje kreeg

28/04/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Een goede voorbereiding is alles, en dat is natuurlijk ook zo bij de komst van een kindje. En hoe kan je je beter voorbereiden dan door je in te lezen in alles wat met zwangerschap, ouderschap en baby’s te maken heeft? Wij zetten zes boeken op een rijtje die perfect zijn voor jonge mama’s (to be).

1. Het Echoboek

Verzamel de mooiste herinneringen aan je zwangerschap in dit uniek foto-plak-invulboek. In het Echoboek is er veel ruimte om alle echo’s in de kijker te zetten, te knutselen, boodschappen voor je kindje te noteren …

Superfijn om later door dit boek te bladeren en samen met je kindje herinneringen op te halen!

echoboek

mama worden

2. Mama worden

Mama worden is een uitgebreid naslagwerk over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Je leest er alles wat je moet weten over je zwangerschap en de bevalling, en het geeft tekst en uitleg bij de meest voorkomende grote en kleine vragen.

Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen? Wat te doen bij eventuele kwaaltjes, SOS-momenten of onzekerheden? Hoe evolueer je als mama en als partner tijdens dit hele avontuur, zowel fysiek als mentaal? Hoe bereid je je voor op de bevalling? Wat moet je weten over de kraamtijd?

De informatie van experts en de persoonlijke getuigenissen van mama’s helpen je door deze unieke en ongelooflijk mooie maar soms ook verwarrende en vermoeiende periode.

Mijn baby

3. Mijn baby

Mijn baby is een compleet naslagwerk over het eerste levensjaar van je baby. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt hoe belangrijk het eerste levensjaar is voor de verdere ontwikkeling van je kind, maar veel ouders zien door de hoeveelheid informatie door de bomen het bos niet meer.

Deze basisbijbel vat alles samen wat je over die bijzondere eerste twaalf maanden moet weten. Hoe ontwikkelt je baby zich? Welke kwaaltjes kun je verwachten? Hoe kun je de band met je kind versterken?

kraamkost

4. Kraamkost

Als kersverse ouder kom je soms handen én tijd te kort. Tussen de luiers, dutjes, voedingen en het bezoek door ook nog eens zorgen voor een lekkere en gezonde maaltijd is niet altijd gemakkelijk.

Stéphanie Pilyser bundelt haar ervaring als kraamverzorgster in Kraamkost, een kookboek boordevol heerlijke en gemakkelijke recepten die je in grote hoeveelheden kunt klaarmaken en invriezen. Alles komt aan bod: van soepen en dampende ovenschotels tot snelle lunches. Bovendien krijg je ook tips & tricks om de recepten veggie, gluten- of koemelkvrij te maken.

het is een fase

5. Het is een fase

Hoe camoufleer je wallen? Komt het ooit weer goed met dat mom brain van je? En met die borsten? Welke kleren draag je na de bevalling? Mag je wijn drinken als je borstvoeding geeft? En: hoe zit het met die extra kilo's, mood swings, uitvallend haar en seks na de baby?

Het is een fase geeft een antwoord op de vragen die elke vrouw zich stelt tijdens het eerste jaar na de bevalling. Met slimme, no-nonsense info en adviezen van Vlaamse en Nederlandse experts, maar ook met tips en herkenbare, grappige verhalen van mama's.

bij mij zou het niet waar zijn

6. Bij mij zou het niet waar zijn

Bij mij zou het niet waar zijn’. Elle De Leeuw heeft het honderden keren gedacht wanneer ze hoorde hoe er bij sommige zwangere vrouwen ineens een steekje los leek te zitten, of wanneer ze een mama in een onverstaanbare taal tegen haar baby hoorde brabbelen. Ze wist perfect hoe zij het ging aanpakken … tot ze zelf mama werd!

Elle vertelt op een komische manier over 23 situaties die volledig anders liepen dan gepland. Eerlijke, herkenbare en hilarische anekdotes die duidelijk maken dat je het ouderschap niet kunt plannen, aangevuld met prachtige illustraties.

 

Meer inspiratie voor leuke boeken en andere toffe spulletjes vind je op onze webshop