prenatale kinesitherapie

Je zwangerschap: 25 weken zwanger

9/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Ooit al gehoord van  prenatale kinesitherapie? Het is de manier om je voor te bereiden op de bevalling én tegelijkertijd zorgt het voor ontspanning. Iets wat je waarschijnlijk wel kan gebruiken...

Je baby bij 25 weken zwangerschap

cantaloupe meloen

Week 25 is daar en je baby is nu ongeveer zo groot als een Cantaloupe-meloen. Zoals je al weet van vorige week, was de huid van je baby tot nu toe helemaal doorzichtig.

Deze week komt daar langzaam verandering in. Er groeien steeds meer bloedvaatjes onder de huid die zich vullen met bloed. Zo krijgt de huid een roze-rode tint. Maakt niet uit welke huidskleur.

Wanneer liefde leven wordt, krijgt geluk een naam.

Jij bij 25 weken zwangerschap

Heb je al gedacht aan prenatale kinesitherapie? Dat kan zowel via groepslessen, bijvoorbeeld in het ziekenhuis waar je zult bevallen, als individueel bij je kinesitherapeut. Je krijgt er info over je lichamelijke veranderingen en het belang van een correcte houding, en leert er ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en de juiste perstechniek voor tijdens de bevalling. De beste periode om te starten is tussen 27 en 32 weken, dus maak nu je eerste afspraak maar.

Door de uitgesproken hormonale veranderingen op dit moment kan het zijn dat je vagina van nature een beetje vochtiger is, waardoor je wat meer vochtverlies hebt dan normaal. Maar dat kan ook het geval zijn op bepaalde momenten in de normale cyclus en vormt dus geen reden tot ongerustheid. Het vochtverlies is pijnloos, niet constant of overvloedig en gaat niet gepaard met jeuk. Een inlegkruisje gebruiken, is meer dan genoeg.
 
De laatste honderd dagen van je zwangerschap zijn aangebroken. Tijd voor een honderddagenfeestje? ;-) Je hoeft niet te wachten tot je kleine spruit er is om het startbedrag aan te vragen. Je kan dat doen zodra je zwanger bent. De uitbetaling gebeurt ten vroegste twee maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum. Altijd handig als je die babyuitzet bijeen shopt of je voorraad pampers inslaat.

Lees meer over je zwangerschap in week 26.

banner podcast
banner namentool

Boek in de kijker

101 vragen van kersverse mama's

101 vragen van kersverse mama's

Hoe wen je aan je nieuwe leven mét baby

  • Een open boek over onzekerheid en twijfels bij het prille moederschap.
  • Lieve Van Weddingen geeft heldere antwoorden en praktische tips.

€19.99
Softcover
222 pg

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes