babyvoetjes

Je zwangerschap: 40 weken zwanger

10/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

D-day! Misschien beval je wel vandaag. Misschien nog niet. Helaas maar waar, er valt niks aan te doen. Je baby is de uiteindelijke beslisser.

Je baby bij 40 weken zwangerschap

watermeloen

Je baby is er helemaal klaar voor. Nu wordt het echt spannend in en rond de buik met een baby van gemiddeld 50 centimeter groot en 3400 gram zwaar. Een beetje te vergelijken met een watermeloen.

Nog maar enkele minuten oud en je baby zal meteen al een test moeten doen, die dan ook nog eens op punten staat. Wat?!
 
De zogenaamde Apgar-test bepaalt hoe gezond je baby is. De ademhaling, spierspanning, reflexen, huidskleur en hartslag worden nagekeken. Na vijf en na tien minuten krijgt je baby een Apgar-score. Hoe hoger je kleine spruit scoort, hoe gezonder hij/zij is.

Grote avonturen beginnen klein.

Jij bij 40 weken zwangerschap

Aan het einde van deze week bereik je de uitgerekende datum. Betekent het dat je op die dag zal bevallen? Neen. Minder dan 5% van de vrouwen bevalt precies op de uitgerekende datum. Als we heel even rekenen, betekent dit dat je 95% kans hebt om op een andere dag te bevallen. Ben je al bevallen omdat je kindje niet meer kon wachten om je te zien? Of zit die kleine spuit daar wel goed in je buik en moet je nog twee weken wachten? Niemand die het weet.
 
Belangrijke dienstmededeling. Volg altijd jouw gevoel en laat je niet beïnvloeden door anderen. Borstvoedingsmama of flesjesmama. Thuisblijfmama of werkende mama. Dat is allemaal goed. We doen dat allemaal goed. Je zal zien: we stoten allemaal wel eens het hoofdje van ons kind om het in de autostoel te krijgen.

Lees meer over je zwangerschap in week 41.

banner shop
banner app

Product in de kijker

deurmat

Deurmat

Pas op, baby in huis...

  • Enkel aanbellen bij levering van pakjes of eten. 
  • Mopje, maar deze mat kan wel duidelijk maken dat er een baby in het huis is.

€ 19.99
100% polyamide, flexcoat vinyl rug
40 x 60 cm

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes