handje ouder baby

Je zwangerschap: 41 weken zwanger

10/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Nog steeds niet bevallen? Je baby vermaakt zich duidelijk wel in je buik. Maar jij kan eigenlijk niet meer wachten om dat kleine wonder te ontmoeten. Wat nu?

Je baby bij 41 weken zwangerschap

jackfruit

Je baby is nu ongeveer zo groot als een jackfruit en vermaakt zich precies wel goed in je buik. Geen zorgen, in week 41 van je zwangerschap groeit je baby niet zo veel meer.

Ongeveer de helft van alle baby’s wordt na de uitgerekende datum geboren. Je bent dus niet de enige die week 41 haalt.
 
Als de bevalling twee weken na de uitgerekende datum niet op gang is gekomen, spreken we van overdragenheid. De medische term hiervoor is serotiniteit.

Elke maand telt gemiddeld zo'n 30 dagen. Behalve de laatste maand van je zwangerschap. Die telt zo ongeveer 56.789 dagen ...

Jij bij 41 weken zwangerschap

Jij telt al maanden af om je baby te ontmoeten, maar hij denkt daar anders over. Er zit maar een ding op en dat is geduldig afwachten. Wat kan je doen om je in de tussentijd bezig te houden? Probeer wat bij te slapen ook al lukt dat nu waarschijnlijk niet meer zo goed. Wat hopelijk wel nog kan: probeer wat me time in te lassen: laat je nagels lakken, ga naar de kapper ... of bingewatch je favoriete serie vanuit je zetel. Met een theetje erbij ofzo.
 
Kan je echt niet meer wachten? Bespreek dan met je vroedvrouw de mogelijkheden om je bevalling op te wekken. Strippen is een manier om je bevalling op gang te brengen. Hierbij worden de vruchtvliezen los gemaakt van de baarmoederwand met behulp van een of twee vingers. Belangrijk om te weten: deze methode werkt helaas niet bij iedereen. Wilt de baby er echt niet uit? Dan kan de gynaecoloog de bevalling ook nog inleiden met behulp van medicatie.

banner app
banner podcast

Boek in de kijker

Mama Dieet

Mama Dieet

Hoe het lukt, zelfs in de drukte van elke dag!

  • Geen klassiek dieetboek, maar een 'gewoon gezond'-boek.
  • Duidelijke informatie, herkenbare mamaverhalen, praktische tips en heerlijke recepten.

€22.99
Softcover
192 pg

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes