3829fi.jpg

6 x zalige mamamomenten

8/01/2024

Het is rustig boven. De kindjes zijn aan het slapen en ik heb even tijd voor mezelf. Me, myself & I… Zalig. Ik kan daar echt van genieten. Ik zie ze dolgraag, mijn girls. Als ze slapen :-), maar natuurlijk ook als ze wakker zijn.

Mijn top 6

Mijn top 6 mamamomenten waarop ik gewoon perfect gelukkig ben:

  1. Wanneer ze nog aan het slapen zijn en ik ze kan wakker maken. Heel zachtjes. En ik dus eerst nog eens op mijn gemakje naar hun slapende gezichtjes kan kijken. (Dat gebeurt jammer genoeg heel zelden – zucht :-) .)
  2. Wanneer we in de zetel zitten, op en naast elkaar, gewoon gezellig samen. En ik een flesje geef aan de jongste, die lekker tegen mij aan leunt. (Ze moet eigenlijk helemaal geen flesje meer drinken, ze is al oud genoeg voor een glas melk. Maar ik koester dat momentje zo. Ik kan er gewoon nog geen afscheid van nemen.)
  3. Wanneer ze samen aan het spelen zijn, zonder ruzie. Jawel, dat gebeurt! En dat is zalig. En dan blijft mijn hoop overeind dat ze de beste vriendinnetjes worden, twee handen op één buik.
  4. Wanneer we met z’n allen in de auto zitten, onderweg naar het een of ander, en ik in de achteruitkijkspiegel naar mijn gezinnetje kijk. (Euh, tenzij ze aan het ruziemaken zijn :-) .)
  5. Wanneer we aan de eettafel zitten en ze over hun dag vertellen. De een al wat verstaanbaarder dan de andere. Maar ik hoef het niet te begrijpen. Ik hoor hen gewoon zo graag b(r)abbelen.
  6. Als ze in mijn armen springen wanneer ik ze kom ophalen na school. Zo een fijn gevoel, graag gezien zijn. Het beste gevoel …