Lara

Een jaar na het verschijnen van het boek ‘Lara’: terugblik door vriendin en schrijfster Ine

22/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

"We schrijven een jaar na het verschijnen van ‘Lara’. Vandaag kan ik met de hand op het hart zeggen dat liefde en ware vriendschap werkelijk alles overstijgen. De donkerste dagen, het diepste verdriet, het zwaarste (rouw)proces. Ik houd me vast aan de lichtpuntjes, die vaker dan af en toe weer door de duisternis komen piepen. 

Het ontroert me hoeveel mensen steun en troost vinden in dit boek. Bijna dagelijks krijg ik nog berichten van lezers om ons, Lara en mij, te bedanken om nog meer en nog vaker de kleine gelukjes te zien. Ik lees dat het boek mensen inspireert om te léven, voluit en met heel hun hart. Ik neem mee dat de levenslust die Lara in grote mate bezat, voortleeft in heel wat huiskamers. 

Lara haar verhaal heeft bewogen, op verschillende niveaus. Haar verhaal heeft beroerd, en dat is een mooie gedachte. Lara’s verhaal zorgde voor relativering, voor positivisme op lastige dagen. Lara zorgde daarnaast voor een verhoogde bewustwording op het gebied van preventie van baarmoederhalskanker. Ze zou oh zo fier zijn dat te weten.  

De combinatie van haar unieke levensverhaal, neergeschreven met mijn pen, zorgde voor een boek waar ik eeuwig trots op zal zijn. Geschreven in de meest moeilijke tijden, maar wel met hart en ziel. Ik gaf me het afgelopen jaar over aan de rauwheid, aan de pijn van gemis. Ik probeer gaandeweg het verlies van een hartsvriendin een plekje te geven in mijn leven. Ik klauter omhoog, om in alle zachtheid mijn levensvreugde te (her)ontdekken.  

Voor altijd dankbaar voor de inzichten die het leven me heeft geschonken in een niet evidente periode. Dankbaar voor dat extra bewustzijn wanneer de hemel donker kleurt (en daarna ook weer opklaart). Dankbaar voor de vriendschap tout court.  

Over de liefde, de lichtpuntjes en de levenslust – daar kunnen we niet genoeg over schrijven. Daar kunnen we niet genoeg over vertellen.  

Of om het met Lara haar woorden te zeggen: ‘liefs, en euh – pak het ervan!’."

- Ine Nijs 

boek Lara

Meer info over het boek vind je hier

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes