7021fi.jpg

‘Mama Baas Talks’: ontdek onze boeiende webinars

19/10/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

In 2020 organiseerden we voor het eerst een reeks webinars, 'Mama Baas Talks'. Vanaf de eerste webinar waren jullie telkens massaal present. We zijn dan ook blij te mogen aankondigen dat we opnieuw een reeks met vijf interessante webinars kunnen aanbieden! 

Ook dit jaar zijn de webinars helemaal gratis, en dit dankzij onze partner Parentia. Uitbetaler van het Groeipakket Parentia zorgt niet alleen voor de stipte uitbetaling van je Groeipakket, maar ondersteunt elke ouder ook bij de gezinsadministratie, zodat jij als moeder of vader je kan focussen op wat echt telt. Parentia wil ook inspireren tijdens het hele groeitraject van baby tot jongvolwassene. Ook tijdens de zwangerschap kan  je al rekenen op Parentia: vraag snel je startbedrag aan t.w.v. €1.214,49!

Inschrijven is verplicht en kan steeds via de link die je hieronder vindt. Snel zijn is de boodschap!

Je kan de webinars steeds herbekijken op een later tijdstip: na inschrijving krijg je daarvoor een link.

1. Het wat, waarom en hoe van een geboorteplan?

Je verwacht een baby. Een mooie, intense ervaring waar je je best goed op voorbereidt. Vroedvrouw Elke Notebaert helpt (toekomstige) ouders die een baby verwachten tijdens de zwangerschap en bereidt hen voor op een mooie geboorte-ervaring. 

Tijdens dit webinar legt ze uit hoe een vroedvrouw kan helpen, of een zwangerschapscursus nuttig is en wanneer je dit volgt. Vervolgens gaat ze dieper in op het geboorteplan. Wat is het, hoe stel je dit op en hoe nuttig is het? 

Deze webinar gaat door op woensdag 5 mei om 20u. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze link

2. Dragen van je baby

Wist je dat je kan dragen vanaf de geboorte tot in de kleutertijd? Het is allemaal mogelijk! Een juist draagdoek of draagzak kan ervoor zorgen dat je kleintje heerlijk kan snoezen dicht bij jou, zonder dat jij daar veel last van hebt. Hoe klein of groot ze ook zijn.

Draagconsulente Sien begeleidt je in dit webinar doorheen de diverse mogelijkheden.  Je komt ook te weten welke effecten en voordelen het dragen van je baby, peuter en kleuter met zich meebrengt. 

Dit webinar gaat door op woensdag 19 mei om 20u. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze link

3. Van roze naar broze wolk

Shanti Van Genechten en Hilde Van Goethem vertellen over hun nieuwe project Van roze naar broze wolk, over het perinataal welzijn bij ouders. 

Ze gaan dieper in op de hoge verwachtingen van de maatschappij en de moeders zelf, de veranderingen die je mentaal en fysiek ondergaat als je mama wordt en het belang om het taboe te doorbreken van perinatale mentale problemen.

Wat zijn babyblues, pre- en postpartumdepressie, angststoornis en welke hulpverlening bestaat er? Je krijgt ook tips om zelf aan je herstel te beginnen werken.

Deze webinar gaat door op woensdag 2 juni om 20u. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze link

4. Slaapproblemen bij baby’s en peuters

Als heel jonge kinderen te weinig of slecht slapen is dat niet alleen erg lastig, het kan ook gevolgen hebben voor hun groei en ontwikkeling.

Prof. dr. Christine Vanhole gaat in dit webinar concreet in op (leeftijdsgebonden) slaapproblemen bij baby's, peuters en kleuters.  Welke problemen komen vaak voor en hoe kan je proberen deze op te lossen? 

Dit webinar gaat door op woensdag 16 juni om 20u. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze link

5. Positief opvoeden

Positief opvoeden, betekent dat dat ik heel de tijd positief moet zijn over alles? Gelukkig niet!

Positief opvoeden is gebaseerd op het idee dat kinderen van nature uit goed zijn en dat ze het ook graag goed willen doen. Ze willen niets liever dan met ons in verbinding zijn. Wanneer kinderen lastig gedrag stellen of ‘stout’ zijn, betekent dat dus ook dat er iets is wat maakt dat ze dit gedrag stellen. We gaan dus verder kijken dan het, op het eerste zicht lastige, gedrag en op zoek naar de onderliggende gevoelens en behoeften van je kind en daar gaan we mee aan de slag. Het resultaat? Meer begrip en mildheid, een betere band met je kind en meer rust in huis.

Hoe pak je dit concreet aan? Daarover vertelt Anky De Frangh je alles in dit webinar.

Dit webinar gaat door op woensdag 30 juni om 20u. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze link.

Voorbije webinars

Twee van de webinars van vorig jaar kan je nu voor de kleine prijs van € 5 (her-)bekijken:

 1. Slaap baby slaap – Nathalie Schittekatte
  Volg een uitgebreide lezing van babyslaapcoach Nathalie Schittekatte over slapen bij baby’s.
  Nathalie zet de do's en dont's voor ouders van jonge baby's op een rijtje. Ze legt uit hoe slaap bij pasgeborenen werkt, hoe je de beste slaapomgeving creëert en hoe je je baby gezonde slaapgewoontes aanleert. Het webinar gebeurt aan de hand van een duidelijke presentatie.
   


   

 2. Van melk naar meer – Fien Jansens en Nina Geuens
  Experten Fien Jansens en Nina Geuens nemen ruim de tijd om in deze webinar de nodige informatie aan te reiken over de start met vaste voeding. Aan de hand van een duidelijke presentatie krijg je een antwoord op al jouw vragen: Wanneer begin ik met vaste voeding? Kies ik voor papjes of voor stukjes? Wat is de zogenaamde Rapley-methode? Wat met vaste voeding als je kindje naar de (kinder-) opvang gaat?
   

 

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes