mama en kindje

Waarom vrouwen niets willen plannen voor hun verjaardag of Moederdag

18/04/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien is het een herkenbaar scenario: je partner vraagt je wat je wil voor je verjaardag of voor Moederdag, en jij denkt dat je vooral niets wil hoeven te doen. Als mama moet je al zoveel organiseren en plannen, dat je gewoon écht geen zin hebt om ook nog eens je eigen verjaardag te plannen. 

Paige Turner vertelt op TikTok waarom mama’s het menen als ze zeggen dat ze niks willen doen. 

‘Heb je je ooit afgevraagd waarom vrouwen op hun verjaardag of Moederdag altijd zeggen: “Ik wil gewoon niks doen. Helemaal niks. Da’s het enige wat ik wil. Eerlijk, ik lig er niet wakker van wat we doen. Ik wil gewoon niets moeten plannen of organiseren.” Dat zeggen ze meestal omdat ze het plannen en organiseren moe zijn. Ze doen alles voor iedereen. 

En dan gebeurt vaak het volgende: een vrouw zegt dat ze absoluut niks wil doen, waarop haar partner reageert: “Natuurlijk! Dus, wil je een massage, of liever uit eten? En als we uit eten gaan, dan zou ik best reserveren. Ik dacht aan dit of dat restaurant, naar waar zou je willen gaan? En als je een massage wil, kan je me dan nog even die link doorsturen van waar ga je graag gaat, want dat vergeet ik altijd. En wat wil je eigenlijk voor je verjaardag? Kan je me daar ook een link voor doorsturen? Ik heb een link nodig zodat ik het voor je kan kopen. En wie zou er voor de kinderen kunnen zorgen? Ik zou een babysit kunnen bellen, maar ik heb dat nummer niet. Kan jij me dat nummer eens geven? Of misschien bel ik mijn ouders. Zou jij het erg vinden om eens te bellen en met hen te praten? Hebben we trouwens iets op de agenda die dag? Welke dag wil je het eigenlijk vieren? Op je verjaardag, of op zondag? Of is de zaterdag gemakkelijker? Neem je een dagje verlof? Op welke dag wil je het ’t liefst vieren?’  

De vrouw zit daar en denkt: “Ik heb net letterlijk gezegd dat ik NIETS wil doen. Ik wil niets hoeven te plannen. En nu vraag je me om vanalles te plannen. Je vraagt me om je te vertellen wat je moet kopen, wat we die dag kunnen doen, wat het nummer van de babysit is, naar welk restaurant ik wil gaan, of ik een massage wil, of ik de link kan sturen … Je vraagt me al die dingen.”

“Maar wat ik écht wil, is wakker worden, geen enkele beslissing moeten nemen, misschien kunnen uitslapen, niet hoeven na te denken over eten maken of was plooien of snotneuzen afkuisen. Ik wil letterlijk nergens over nadenken. Ik wil een dag waarbij mijn brein gewoon kan rusten, een dag gewoon voor mezelf. Want dat is iets wat ik nooit heb, en het leek me leuk om dat voor één dag te kunnen hebben. Maar neen, ik moet weer alles beslissen en overal op antwoorden.” 

Dit overkomt vrouwen keer op keer. Hun partners zeggen: “Vertel me gewoon wat je wil!” en zij denken: “Maar dat doe ik toch! Ik zeg je dat ik niks wil doen!” We bedoelen echt letterlijk dat we NIETS willen doen. We willen nergens over nadenken, niks plannen. Het kan me niks schelen waar we gaan eten. En als je me goed genoeg kent, want je bent mijn man dus dat zou wel moeten, dan weet je wel waar ik graag ga eten. Je weet welke restaurants ik niet leuk vind, welk eten ik niet lekker vind en welk eten ik wel lekker vind. En als het over een cadeau gaat, dan weet je wel wat ik leuk vind – want je bent mijn man, dus dat zou je moeten weten. 

Ik heb zelf het geluk dat ik dat soort man heb, maar niet iedereen heeft dat geluk. Ik ben hier alleen om een friendly reminder te geven: als je vrouw je zegt dat ze niks wil doen en niks wil plannen op haar verjaardag (of Moederdag), dan meent ze dat ook!’ 
 

@sheisapaigeturner If your wife tells you she wants to do nothing and plan nothing for her birthday she means it! Many moms are carrying the mental load for their entire families and need a mental break and that is what they are looking for. They do not want to make any more decisions or do any more work! #thementalloadofmotherhood#thementalload#decisionfatigue#primaryparent#marriagehumor#fairplay♬ original sound - Paige

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes