mama en baby

Jullie batterij loopt stilaan leeg: tips voor meer energie

2/11/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

De herfst- en wintermaanden zijn niet alleen donkerder en kouder, ook voor de fysieke en mentale batterij zijn ze niet altijd de beste opladers. Dat blijkt uit de poll die we even geleden lanceerden. Jullie energiepeil kan best een boost gebruiken.

Energiebarometer spreekt boekdelen

Eerlijk is eerlijk: hier is de tank niet meer volledig vol. Integendeel. We vroegen ons dan ook af hoe het gesteld was met het energiepeil van andere mama’s.

energiepeil mama laag batterij leeg

Jullie vulden onze poll in en de resultaten zijn duidelijk: we kunnen met z’n allen duidelijk een stevige herlaadbeurt gebruiken.

Maar liefst 57 % onder jullie voelt dat de batterij langzaam (verder) leegloopt. Bij 24 % is ze zelfs helemaal op, zonder enige reserve.

Bij 18 % van jullie schommelt het: de ene dag al vermoeider dan de andere, maar over het algemeen is er nog voldoende energie. 1 % blijft zo fris als een hoentje– vertel ons jullie geheim!

4 tips voor meer energie

1. Doe wat je leuk vindt

Waar puur jij plezier uit? Waar kijk je naar uit? Wanneer lijkt de tijd voorbij te vliegen? Is dat wandelen of joggen? Geeft koken je een goed gevoel? Of put je eerder kracht uit een groepsles yoga, bodypump, boksen …? Een lunch met vriendinnen? Doen!

Plan zo’n energiebooster zeker 1 keer per week in. Maak er wel geen ‘moeten’ van. Met andere woorden: kies niet zomaar iets, omdat het ‘goed voor je is’. Dan heeft het nog weinig te maken met plezier en houd je het waarschijnlijk niet vol.

Plan ook voldoende rustmomenten in. Leg die smartphone aan de kant, gedaan met scrollen. Klap de pc toe. Verlaat de woonkamer waar iedereen door elkaar praat.

2. Gezond eten

Zorg elke dag voor voldoende vitamines en mineralen – ook voor je bloedjes van kinderen. Fruit en groeten, inladen maar!

De herfst en winter zijn misschien een gelegendheid om te experimenteren met nieuwe recepten. Niks heerlijker dan zo’n warme geuren die uit de keuken komen.

3. Blijven bewegen

Als de zon schijnt en de temperatuur aangenaam is, trek je liever naar buiten voor een wandeling, fietstocht, looprondje … Even op de tanden bijten en toch doen, ook als het weer zegt ‘binnenblijven en onder een dekentje kruipen’.

Sportlessen in groep binnen zijn misschien aantrekkelijker? Even goed natuurlijk. Zoek voor jezelf het moment waarop jij je het beste kan opladen. Voor sommigen is dat ’s ochtends vroeg, voor anderen eerder na de (werk)dag.

4. Kindjes knuffelen

Ze mogen soms heel wat energie zuigen en een handful zijn, maar kindjes hebben doorgaans dubbel zoveel energie als mama en/of papa. Dus … tank gewoon wat bij hen :-).

Een knuffel of een zoentje van een van je kleine deugniet(en) geeft meestal weer een enorme boost om er tegenaan te gaan.

Extra hulp

Voel je dat je lichaam wat hulp kan gebruiken? Dat kan en mag. Met onze huidige manier van leven is het niet gek dat we meer verbruiken dan we opnemen. Magnesium bijvoorbeeld.

Als je lichaam daar een tekort van heeft, voel je je extra vermoeid en kan je stress minder goed verdragen. Gevolg: je lichaam verbruikt nog meer magnesium. Jezelf ondersteunen met een supplement, zoals Metarelax®, om een tekort aan te pakken, kan zeker helpen.

Wil je je energieniveau ondersteunen en jezelf extra beschermen nu verkoudheden, griep … weer volop circuleren? Een ImmuDefense-®kuur, omdat je écht geen tijd en zin hebt om ziek te zijn deze winter.

Heeft jouw immuunsysteem echt een stevige boost nodig, bijvoorbeeld nadat je ziek bent geweest? Dan kan je gaan voor ImmuDefense® Forte. Het ondersteunt je herstel en je immuniteit.

En je kind(eren)? Naast een gezonde, evenwichtige voeding kunnen wat extra vitaminen en mineralen ook wel ondersteuning bieden. De weerstand van jonge kinderen krijgt het vaak hard te verduren, dus zij kunnen zeker zo’n duwtje in de rug gebruiken.

Je kan de natuurlijke weerstand en het energiepeil mee helpen ondersteunen met zogenaamde micronutritie. Bij ImmuDefense® Junior zitten bijvoorbeeld alle essentiële vitamines en mineralen (vitamine D, vitamine C, selenium …) om de weerstand te ondersteunen én de natuurlijke energie in het lichaam te activeren in 1 kauwtabletje. Makkelijk!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Metagenics. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.