Barrevoetspad

5 leuke uitstapjes die helemaal gratis zijn

22/12/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Kerstvakantie. Twee weken tijd om uitstapjes te maken. Maar waar kunnen jullie naartoe? En moet het echt altijd zoveel geld kosten? Nee hoor! We lijsten vijf leuke uitstapjes op uit ‘Nooitgedachtland’ die helemaal gratis zijn. Want je amuseren hoeft echt geen geld te kosten – het leven is zo al duur genoeg tegenwoordig! 

1. Stripmurenwandeling (Brussel)

Je kind op een speelse manier met onze hoofdstad laten kennismaken kan heel eenvoudig door middel van een zoektocht naar stripkunst op een heleboel Brusselse muren. Wil je dus graag eens oog in oog staan met levensgrote versies van Kuifje, Suske en Wiske, Robbedoes, Guust Flater, De Smurfen, Asterix en Obelix, Lucky Luke en De Daltons, Jommeke, Kiekeboe, Yoko Tsuno en zoveel anderen? Dan kan dit via deze unieke striproute.

Het enige dat je moet doen, is op voorhand even checken waar de murals precies gelegen zijn. Deze uitstap is trouwens ook geweldig in combinatie met het Belgisch stripmuseum of het beeldjesmuseum Moof. 

Tip: Ga tijdens de wandeling ook op zoek naar Manneke Pis, Jeanneke Pis en het hondje Zinneke. En last but not least: eet een Brusselse wafel met alles erop en eraan. 

Meer info vind je hier

2. Barrevoetspad De Schorre (Boom)

Ga je trollen zoeken in De Schorre? Aarzel dan zeker niet om dit te combineren met het barrevoedspad en je hebt hier een middag vol kinderlijke verwondering. Het barrevoetspad brengt je langs modderige poeltjes en verschillende ondergronden, maar het meest wonderbaarlijk is toch wel de tocht door het riet.

Heb je na deze activiteiten nog niet genoeg gehad? Geen nood! De Schorre voorziet nog tal van andere activiteiten, zo kun je deze uitstap combineren met trollen zoeken of een partijtje minigolf. 

Meer info vind je hier

3. Skatepark Blaarmeersen (Gent)

Als je in Gent bent en je hebt rollerlovende kinderen, dan moet je zonder twijfel naar Skatepark Blaarmeersen, ook wel het grootste openluchtskatepark in de Benelux en het op twee na grootste skatepark van Europa.

Naast een freerunning zone vind je hier een roller derby, een street plaza en streetpark. Ben je nog maar een beginner? Geen nood. Er is een aparte kiddy area met large obstakels waar je rustig kunt oefenen. Best wel nodig voor het moederhart en de knieën van je kleintjes. 

Meer info vind je hier

4. Muurgedichten (Leiden)

Het hart van poëzieliefhebbers maakt een sprongetje in Leiden, waar je de stad kunt verkennen aan de hand van verschillende routes langs maar liefst 120 verschillende muurgedichten in uiteenlopende talen en geschriften.

En alsof dat nog niet voldoende is, is deze wandeling ook nog eens gekoppeld aan de meest geweldige website ooit, waar je de gedichten kunt laten voorlezen, ze beluisteren in een andere taal of meer te weten kunt komen over de dichter/dichteres ervan en zijn/haar bedoeling.

Tip: ook leuk in combinatie met het museum Corpus. 

Meer info vind je hier.

5. Speelbos de Sahara (Lommel)

Ben jij een liefhebber van het soort kunst dat je niet meteen tussen vier witte muren of onder het waakzaam oog van een strenge bewaker vindt? Breng dan een bezoek aan Bosland. In het speelbos De Sahara heeft de kunstenaar Will Beckers enkele natuurlijke kunstwerken gemaakt die het aanwezige bos omtoverden tot een mysterieuze plaats die gebouwd lijkt te zijn door een geheimzinnig bosvolk.

Tip: bekijk op voorhand even alle kunstwerken online. Zo weet je wat je net moet gaan spotten.

Meer info vind je hier

Nooitgedachtland

Meer lezen? 

"Nooitgedachtland" is er voor gezinnen, koppels, vriendengroepen, drukbezette mensen met weinig tijd ... die graag op stap gaan, originele dingen ontdekken, maar liever het opzoekwerk overslaan. Auteur Vanessa Sanders bundelt twee jaar research in dit boek en bezorgt je hiermee oneindig veel inspiratie voor uitstapjes binnen de Benelux.

Iets gaan drinken in een kattencafé? Of gaan picknicken tussen de schapen? Misschien toch liever een Willy Wonka-wandeling? Of is je kind eerder een waterrat en zegt varen met een vlot je meer? Alle uitstapjes zijn geschikt voor kinderen, maar ook als ouder is dolle pret gegarandeerd. Een korte activiteit of liever met een hapje en overnachting erbij? Alles komt aan bod!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes