6535fi.jpg

Tinderen met kinderen

26/09/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Daten, nooit gedacht dat ik me er aan ging wagen, maar toch. Op advies van mijn medemoeders die absoluut geen ervaring hebben met daten, maar ook gewoon willen weten hoe het er Tinderland aan toe gaat. Het zou mijn gedachten verzetten, ik zou toffe mensen leren kennen en misschien wel iemand om eenzame avonden mee te delen.

Een foto kiezen

Moeilijk, elke foto op mijn smartphone is er eentje waarop mijn meisjes staan. Of foto’s van schoolbriefjes die naar de vader moeten doorgestuurd worden. Of printscreens van recepten waar ik me toch nooit aan waag.

Soit, een nieuwe foto dan maar. Vijftig foto's later heb ik een exemplaar te pakken. Ik zie er goed uit, ik straal zelfvertrouwen uit, niet te bloot en geen kinderen ...

Een profiel opstellen

Een omschrijving van jezelf?  Moeder van drie meiden, hobby's: taxi spelen naar tekenschool en danslessen, opruimen, helpen met huiswerk, lakens wassen, kleren strijken, eten maken, UNO spelen en knuffels geven, #livingthewildlife. En die knuffels geven zou op Tinder wel scoren maar naar zo'n dateman ben ik dus niet op zoek. Geen omschrijving dan maar.

Laat het swipen beginnen

Ik swipe, ik match en ik ga gesprekken aan. Leuke gesprekken met jonkies die me doen voelen wie ik was voor de kinderen, foute gesprekken waarin ik ontdek dat ik op sommige vlakken een seut ben, therapeutische gesprekken met bondgenoten, en dan heel af en toe een mix van alles waardoor je uiteindelijk overgaat naar het vooropgestelde doel: een date.

Daten

We spreken af! We gaan iets drinken, iets gaan eten, gaan wandelen, een activiteit, ik deed het allemaal en soms volgenden er een paar leuke weken en anders werd er na de date niets meer gestuurd en geunmatched. Ik kan je zeggen: ik heb veel gedatet maar...

Tinderen met kinderen

Daten als je kinderen hebt is helemaal niet zo eenvoudig. In de kinderloze wereld is alles makkelijk. Swipe, match, talk, date, connect and go for it. Maar zo werkt het niet meer.

Ik kan 's avonds niet eindeloos sturen, ik heb 3 mini’s en ik lig om 20 uur te knorren in de zetel. Een date kan niet doorgaan tijdens mijn mamaweken dus hopelijk komen die weken overeen met je match.

Hoever sta je precies in je verwerkingsproces? Heb je zelf kinderen? Wil je nog kinderen? Wil je gaan samenwonen? Waar zouden we wonen? Welke opvoeding geef je je kinderen? Hoe is de band met de mama van je kinderen? Waar wil je dat dit naartoe gaat? Allemaal vragen die ik wil stellen maar waarvan ik het zelf heel moeilijk vind om op te antwoorden.

En als het klikt, wanneer neem je kinderen mee in dit verhaal? Je wil dit zeker niet te vroeg doen maar je wil ook weten hoe de interactie is tussen dateman en de mini’s.

Tot zover het luchtige daten waar iedereen het over heeft. Of misschien overdenk ik alles te veel maar toch … Tinderen met kinderen... Kan iemand daar eens een boek over schrijven?

 

Lies

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes