7401fi.jpg

Tips voor kindvriendelijke wandelingen en WIN een Stokke kinderwagen

29/04/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Ook al wandelen we ons al meer dan een jaar de benen vanonder het lijf, het blijft heerlijk om met de zon op je gezicht de drukte achter te je laten. Voor je baby is het niet alleen fijn om waggelend te soezen, de buitenlucht is ook gezond. Waar wandel je makkelijk met de kinderwagen? Enkele buitentips en mooie plekjes op een rij. En je maakt kans op een nieuwe Stokke® Xplory® X!

Mag mijn baby naar buiten?

Wanneer mag je met een pasgeboren kleintje buitenkomen? Het antwoord is simpel: een gezond (voldragen) baby’tje mag direct naar buiten. Het is namelijk gewoon gezond. De zonnestralen zorgen voor de aanmaak van vitamine D en dat heeft zo’n hummeltje nodig. Zorg er wel voor dat je je baby beschermt tegen de zon of de eventuele kille momenten.

Enkele buitentips:

  • Stel de huid van je baby niet direct bloot aan (fel) zonlicht. Een babyvelletje is erg gevoelig en verbrandt snel. Schaduw voorzien dus (met een overkapte kinderwagen bijvoorbeeld).
  •  Over- of onderkleed je baby niet. Evenveel laagjes als je zelf draagt, is prima. Een extra dekentje meenemen kan nooit kwaad.
  • Tijdens de lente, herfst en winter ga je het best wandelen rond de middag. Tijdens de zomer doe je dat ’s morgens of ’s avonds.

Kinderwagen Xplory® X van Stokke

Op stap met Stokke®

Leg je baby in de kinderwagen en vertrekken maar! Voor wie nog op zoek is naar een exemplaar hebben we een aanrader. Stokke® heeft een gloednieuw model van de iconische kinderwagen Xplory® X uit. Alles wat je nodig hebt op wielen: veiligheid en comfort, in 5 verschillende kleuren. 

Het zitje heeft twee kijkrichtingen en je kan het verstellen in de hoogte. Handig! Bovendien groeit de kinderwagen met je kindje mee: van pasgeboren baby (met een reiswieg) tot peuter.

De wielen van de Xplory® X zijn geschikt voor zowel (verharde) bospaden en grasvlaktes als stadsroutes. Twijfel je aan je stuurmanskunsten? Niet nodig, de voorwielen draaien 360 graden, dus manoeuvreren is een piece of cake.

Als kers op de taart: het design van de kinderwagen zit helemaal snor. De Xplory® X sleepte er zelfs de Red Dot Award mee in de wacht. Gebruiksvriendelijkheid staat een hippe uitstraling dus niet in de weg.

5 leuke babywandelingen

1.    Op knuffeltocht in Leuven

Een speurtocht voor de allerkleinsten langs de leukste speelplekjes van Leuven. Met genoeg tussenstops.

2.    Gezinswandeling Stokkemanroute

De Stokkemanroute werpt je een fijne gezinswandeling van iets meer dan 4 kilometer voor de voeten, door de bossen van Kattevennen in Genk. Onderweg ontmoet je kleine stokkemannen, die je de weg wijzen naar het volgende mannetje.

3.    Provinciedomein Huizingen

In het Provinciedomein van Huizingen ben je een hele dag zoet als je wil met speeltuinen, trampolines, zwembaden en een aantal toffe wandelroutes. 

4.    Bokrijk

Good old Bokrijk en Domein Kiewit vervelen nooit. Er vertrekken verschillende wandeltohchten door de mooie Limburgse natuur. Onderweg passeer je langs speelweides, een speelbos, een kinderboerderij … Plezier verzekerd.

5.    Avontuur in Bosland

Op schattenzoektocht of Sahara Expeditie: Bosland, het grootste natuurgebied van Vlaanderen is meer dan de moeite waard. Speelbossen, educatieve wandelingen, buggyvriendelijke paden, een blotenvoetenpad … noem het en het is er.

 

Meer wandelinspiratie vind je onder andere op UIT in Vlaanderen.

WIN een Stokke® Xplory® X-kinderwagen

WIN een Stokke® Xplory® X-kinderwagen

Wij mogen een Xplory® X-kinderwagen + reiswieg (kleur: grey) ter waarde van € 1.199 weggeven!

Vul snel het deelnameformulier in. En wie weet flaneren jij en je kindje binnenkort rond met dit hippe en handige model. Succes!

 

Stokke® is een (oorspronkelijk) Scandinavische producent van kinderproducten. Hun meest gekende product: de Tripp Trapp, de verstelbare kinderstoel waarvan er misschien ook eentje (of meerdere) bij jou thuis staat.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Stokke. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.