8207fi.jpg

Hoe zoek je negatieve aandacht op? 10 tips voor en door peuters & kleuters (met SuperBraafkampioen Diploma)

23/05/2022

Hoe krijg je gemakkelijk negatieve aandacht van mama? Tien gouden tips van peuters en kleuters voor peuters en kleuters – want kinderen moeten elkaar natuurlijk helpen en bijstaan als ze dat kunnen!

Negatieve aandacht vragen: 10 tips

  1. Word zo vroeg mogelijk wakker, en gil dan naar je mama of papa dat je ‘WAKKEEEEEEEEERRRRRRR bent. Hoe luider je roept, hoe zekerder je bent dat íedereen in huis wakker is. En dat betekent dan weer dat ál je huisgenoten een prima humeur zullen hebben. Dat wordt weer een dolle dag!
  2. Probeer zo vaak mogelijk het woordje ‘neen’ te gebruiken op een dag. Je kan er een soort wedstrijdje van maken: hoe vaak lukt het je vandaag om neen te antwoorden op alle vragen die je voorgeschoteld krijgt?
  3. Doe altijd moeilijk over welk bord, kommetje of beker je krijgt. Tuurlijk, die paarse beker is mooi, en gisteren was dat je favoriete beker. Maar dat betekent toch niet dat je vandaag die groene niet mooier kan vinden?! Op die manier zorg je voor wat extra animo in huis, en da’s altijd leuk, toch?
  4. Je beker groeimelk omgooien is ook altijd een toppertje. Ook al beweert mama dat het niet zo is, poetsen en schoonmaken zijn echt wél haar hobby’s. Ze zal je dan ook dankbaar zijn dat ze zich nog eens helemaal kan uitleven!
  5. Probeer zoveel mogelijk ZELLEUF te doen. Ook al kan je eigenlijk nog helemaal niet je veters strikken, sta er toch op om dat zelf te doen. En dan liefst in volle ochtendrush, als je mama of papa al een beetje zenuwachtig staat te roepen dat jullie te laat zullen komen. Op die manier houd je er de spanning een beetje in: perfect om een saaie dag wat op te vrolijken.
  6. Een andere manier om de boel wat op te vrolijken, is door regelmatig een scène te schoppen. Hoe dramatischer, hoe beter. En je krijgt bonuspunten als je dat doet in het openbaar. Gooi je theatraal op de grond, gil zo luid je kan en pers er liefst ook nog wat krokodillentranen uit. Aandacht verzekerd!
  7. Vraag eens om een boterham met kaas, maar weiger daarna om die op te eten omdat je meer zin hebt in een boterham met confituur. Tja, een mens kan toch veranderen van idee, of niet soms?
  8. Als mama je babyzusje aan het voeden is of als papa je babybroertje zijn badje geeft, dan is dat hét moment om jezelf in de kijker te werken zodat je óók wat broodnodige aandacht krijgt. Trek aan de staart van de hond, scheur het huiswerk van grote broer of gooi chocopops door de lucht als confetti. Zo ben je zeker dat ze niet zullen vergeten dat jij er ook nog bent.
  9. Verras je ouders met een mooie tekening. Op de muren. In alcoholstift. Wedden dat versteld zullen staan van de vaardigheden van hun kleine Picasso? Je mag er zeker van zijn dat ze het resultaat zullen tonen aan iedereen die langskomt!
  10. Vergeet ook niet om regelmatig lief te lachen, te knipperen met je mooie wimpers en je ouders te overstelpen met dikke knuffels. Op die manier smelten ze helemaal, en zo kom je overal mee weg. Uiteindelijk toch.

Diploma Superbraafkampioen

Alle gekheid op een stokje: natuurlijk hangen peuters en kleuters het weleens uit. Ze testen volop hun grenzen uit - en gaan er er regelmatig eens over. Maar vaak zijn die ondeugdende bengeltjes ook gewoon lieve engeltjes. Om hen daarbij extra te stimuleren kan je dit leuke diploma voor SuperBraafkampioenen gebruiken: elke dag dat je kleine kapoen braaf is geweest, mag hij of zij een beker inkleuren. Vijf ingekleurde bekers? Dan is je lieverdje een echte SuperBraafkampioen! 

Je kan het diploma gratis downloaden in de speelhoek van Bambix. 

diploma Bambix

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bambix. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99