mama en kleuter

Over straffen en belonen

25/04/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Straffen en belonen, het is een veelbesproken onderwerp. Voor de ene ouder hoort het simpelweg bij de opvoeding van een kind, voor de andere ouder een absolute no go. 

Werkt het eigenlijk om kinderen te straffen? Wat zijn de effecten op korte en op lange termijn? 

Als straffen eigenlijk niet zo’n goed idee is, wat kan je als ouder dan wél doen om je kind aan te leren wat kan en niet kan? 

Mag je je kind dan nooit een beloning geven als hij of zij iets heel goed doet? 

Klinisch psychologe en gedragstherapeute Anky De Frangh beantwoordt al deze en nog veel meer vragen in onze podcast “Over straffen en belonen”. 

Beluister de podcast hier:

Een overzicht van alle afleveringen van onze podcast kan je hier terugvinden. 

 

Deze podcast kunnen jullie gratis beluisteren dankzij de steun van LEGO® DUPLO®. Elk kind begint klein, ook in het spelen. Toch kunnen jonge kindjes al grote stappen zetten. LEGO® DUPLO® gelooft rotsvast dat leuk speelgoed daarbij helpt. Om een sterke basis te bouwen voor de vaardigheden die ze nodig hebben voor een GROTE eerste stap in het leven. En dat met speelsets rond toffe thema’s, fijne personages en kleurrijke stenen, waarmee je guitige spruit op een speelse manier zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en de nodige zelfexpressie ontwikkelt. Kleine stapjes voor een GROOTSE start. Ontdek het LEGO® DUPLO® speelgoed voor de allerjongsten op www.lego.com/duplo

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes