4385fi.jpg

Sorry oma en opa, mijn kind, mijn regels

7/07/2022

Mama is meer dan melk geven. Dus mijn borst doet ook meer dan voeden. Dat geloof ik met heel mijn moederhart. Maar maak dat de grootouders maar eens wijs. Zij streven gelukkig wel dezelfde waarden na, maar toch voel ik elke dag hoe zij de algemene opvattingen over (op)voeding 'van hun tijd' nog meedragen.

En ze bedoelen het goed, die grootouders. Zij hebben toch ook hun kinderen groot gekregen? Gezond eten betekent voor oma gewoon een grote fles ingedikte poedermelk aan de baby geven. Liefst gecombineerd met een groot bord groentenpap en in de namiddag fruit met koek. Dat was nu eenmaal de norm vroeger. Ze stelt het voor uit liefde, dat besef ik.

Ik stuur  hen een paar foto's en artikels door: de grootte van een babymaagje naargelang het aantal weken, een artikel over het belang van nachtvoedingen, een wetenschappelijke tekst rond doorslapen...

Voor mij is de ene manier van voeden niet superieur aan de andere. Elke mama kiest om geheel eigen redenen voor een bepaalde manier van voeden. Het gaat er me wel om dat wanneer ik, als ouder, die keuze maak en me er in verdiep, ik dan hoop/wens dat de grootouders en mijn omgeving daar in meegaan. Er zijn zo veel voedingsmomenten op een dag. Dan wil je niet elk keer gaan discussiëren over de hoeveelheden of de consistentie van de papjes!

Los daarvan: onze ouders zijn fantastische grootouders voor de kinderen. Maar meestal leg ik hun adviezen naast me.

Sorry, mama en papa, mijn kind, mijn regels. Het is niet omdat we van mening verschillen, dat we elkaar niet respecteren, toch? Mijn eigen kleintjes zullen mijn adviezen later waarschijnlijk ook helemaal in vraag trekken. Daarom houden we allemaal niet minder van elkaar.

Dikke kus!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes