tienermeisje rijdt met elektrische fiets

Binnenkort naar de middelbare school met de fiets: enkele tips voor (veiligheid) onderweg

1/07/2024

Alle stress van de examens is stilaan weggevloeid. Het is nu volop genieten – euh hangen ;-) – van die twee maanden vakantie. Maar tegelijk kijken wij al wat uit naar de volgende grote stap: het eerste middelbaar. En het vervoer daarnaartoe aan het voorbereiden. Want dat klein kindje van weleer is groot genoeg om met de fiets naar school te gaan. Even kijken welke het wordt.

De middelbare school staat voor de deur voor je kind. Je baby is plots een tiener … echt, zo snel?! Herkenbaar? Hier kan ik het amper geloven, maar het is zo.

Het kleutertje dat ik ‘gisteren’ nog aan mijn hand naar school bracht, stapt over twee maanden de poort van de middelbare school binnen. En deze keer ook niet meer aan mijn hand. Of vanuit mijn auto. Neen, naar school gaan gebeurt vanaf 1 september alleen en met de fiets.

Op zoek naar een goede e-bike

We kijken dus uit naar een nieuwe fiets voor onze tiener, want het vorige model is duidelijk aan vervanging toe nu ze ook een stevige groeispurt heeft ingezet de laatste maanden.

Tieners met Cortina E-Tide

En omdat er op weg naar school toch een paar venijnige klimmetjes zitten, hebben we besloten om voor een elektrische fiets te gaan.

Maar welke dan? Wij gingen net voor de vakantie alvast op zoek en spotten de nieuwe fietscollectie voor scholieren van Cortina. Die bestaat uit twee modellen: de Cortina Tide en E-Tide.

En het is vooral op die laatste dat het oog van onze tiener viel.

Het is best een goede keuze, moet ik zeggen. En dit is waarom:

  • De Cortina E-Tide is ongeveer onverwoestbaar. En dat is met een tiener in huis wel degelijk een enorme troef. Want een tienerfiets krijgt wel wat te verduren, toch? Niet alleen moet die kind én (zware) boekentas kunnen dragen, bovendien komt de fiets al eens onzacht in aanraking met de stoeprand of de grond. Het dikwandige aluminium frame is bestand tegen een stevig stoot, net zoals de stalen voorvork. De koplamp zit geïntegreerd in het frame – handig als er plots een dominootje van vallende fietsen voorvalt in de fietsenstalling op school of elders.
  • Het design is helemaal tienerproof. De fiets ziet er mooi uit en is optimaal zichtbaar. Tegelijk zit je (tiener) er comfortabel op. Het is een ideaal model voor korte ritjes, maar ook voor langere afstanden.
  • Om je tiener veilig te stellen, heeft de e-bike krachtige hydraulische schijfremmen. Die remmen bieden de juiste remkracht en dosering om op elk moment gecontroleerd te kunnen vertragen of stoppen. Dankzij die remmen en de remkracht kan je tiener je nodig zeer snel tot stilstand komen, zelfs bij regenachtig weer en natte wegen. Toch ook geruststellen voor het moederhart, niet?
  • De motor van de E-Tide is krachtig, maar biedt geruisloze ondersteuning.

Check alle E-Tide-modellen, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.

Enkele belangrijke tips (en duidelijke regels die wij afspraken)

  1. Peper je tiener in om de fiets goed op slot te zetten. Dat is niet altijd makkelijk om te onthouden voor mijn wispelturige en vergeetachtige puber.
  2. Draag altijd een helm! Ja, ook al past die niet bij je OOD (outfit of the day) of geraakt je kapsel ervan in de war – voor het overige moeten we tieners er wel aan herinneren dat je haren ook best meer dan 1 keer per week kamt. Met een elektrische fiets ga je namelijk vaak extra snel.
  3. Houd de batterij goed in de gaten op de display, zodat je zeker thuiskomt met ondersteuning.
  4. Vergeet de fiets niet op te laden – zet hem thuis (in de garage, kelder …) aan de lader, zodat hij altijd ‘paraat’ staat.
  5. Kies de juiste fietsmaat voor je tiener. Want wist je dat niet alle fietsen dezelfde maat hebben?
Cortina E-Tide

En dan nu … loslaten moeder! Of toch na de zomervakantie ;-)

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Cortina. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes