tienermeisje staat in slaapkamer met kleren

Een tiener kost een appartementsgebouw

21/06/2024

De ene vriend heeft de nieuwste iPhone, een ander heeft peperdure Nikes, limited edition. Mijn tiener wil dat uiteraard allemaal ook. Maar euh, wat als mijn bankrekening dat niet aankan of aanwil (het is 'aankan', maar ik wil niet te zielig doen, haha)? Hoe komt het dat tieners zo duur zijn? En zijn ze de financiële kater waard? (Spoiler: jahaaa, uiteraard! Denk aan al die liefde (en vergeet de bergen was)). 

Waarom zijn tieners in godsnaam zo duur? Hoe leer ik mijn tiener goed omgaan met geld en kweek ik misschien goede gewoontes voor later? Wat met de kwestie 'zakgeld'? En wat als je het niet eens bent met de uitgaven van je tiener? 

Je krijgt een antwoord op al deze vragen in deze aflevering van de Tieners in Huis-podcast! 

Je kan de podcast hier beluisteren:

Een overzicht van alle afleveringen van onze podcast kan je hier terugvinden. 

Je kan deze podcast gratis beluisteren dankzij de steun van Beobank. Tieners in huis: geweldig! Maar ook ... geweldig uitdagend. Beobank helpt je om de juiste keuzes te maken voor jouw toekomst en dat van jouw gezin. Je bent goed omringd. Ga naar www.beobank.be voor meer info. 

Ouders komen van Mars

ouders komen van mars

Naast de podcast is er ook het boek ‘Ouders komen van Mars, hét boek dat je moet gelezen hebben om je tiener te begrijpen. 

Ah, het ouderschap. Wat een prachtige, verrassende, uitdagende fulltime bezigheid! Misschien dacht jij wel: ik heb het overleefd, de tropenjaren. Eindelijk een zelfstandig kind in huis met wie je interessante gesprekken kunt voeren en leuke uitstappen mee kunt doen? Heerlijk ... die volle vijf minuten rust in de opvoeding. Want, nog voor je kon knipperen, krijg je iets volledig nieuws gepresenteerd: een heerlijk kopje kakelverse hormonen, met een werkelijk unieke blend: de tiener.

En terwijl je tot voor kort dat ouderschap volledig onder de knie had - easy peasy -, weet je het nu weer helemaal niet meer. Hoe komt het dat je het ene moment een dikke, hartverwarmende knuffel krijgt om vervolgens 10 minuten later doodgebliksemd te worden? Waarom praat je tiener honderduit met de buurman en nog geen twee woorden met jou? Hoe krijg je je tiener gemotiveerd om dat vervloekte huiswerk te maken? Kortom, hoe ga ik nu om met een tiener en die puberteit...

Evelien, zelf mama van twee tieners, gaat op zoek naar concrete tips en antwoorden. Enter: psychologe Anky. Zij weet - gelukkig maar - meer. Fieuw!

BESTEL | MEER INFO

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes