Tienermeisjes in de keuken koken

Kinderen die klusjes doen thuis zijn later succesvoller

1/09/2023

Je kinderen zullen het zeer waarschijnlijk niet graag horen, maar het blijkt wel degelijk een goed idee om hen te laten helpen in het huishouden. Door hen klusjes te geven leren kinderen namelijk heel wat bij. In die mate zelfs dat hen later een succesvollere carrière wacht! Waar wachten jullie op? Haal die emmer en dweil maar boven :-).

Kinderen die klusjes opknappen thuis, zoals de was uithangen of de vuilnis buitenzetten, leren dat je moet werken in het leven om er deel van uit te maken. Dat zegt opvoedingsexperte en voormalig hoofd van de Stanford University Julie Lythcott-Haimsdan. Ze baseert zich onder andere op een langdurig onderzoek dat uitgevoerd werd door de universiteit van Harvard.

Als kinderen nooit moeten helpen thuis, dan betekent dat automatisch dat iemand anders alles voor hen doet. Ze leren dus niet dat iedereen zijn steentje moet bijdragen, en in vergelijking met kinderen die wél helpen thuis ontwikkelen ze minder vaardigheden. Denk maar aan leren samenwerken, je empathisch gedragen of onafhankelijk opdrachten uitvoeren. Vaardigheden die uitermate goed van pas komen op de werkvloer later.

Laat die afwas vanavond dus maar rustig staan voor je kids. Het is voor een goed doel! :-)

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes