tieners op stap

Tieners die deuren dichtdoen en lichten doven, bestaan die?

20/10/2023

Even een vraagje aan de mede-ouders: kinderen die daadwerkelijk de deuren achter zich dicht doen en de lichten uit als ze een ruimte verlaten of die laders uittrekken als de telefoon vol is, bestaan die? (Dat er kinderen zijn die luisteren naar de instructie op het moment zelf dat geloof ik, maar zelfs dat is vaak lastig hier.)

Een klein voorbeeldje ...

Zoonlief staat op en terwijl hij zich doucht doe ik alvast zijn lichten uit. Hij heeft een kamer van 3,5 bij 3,5 met een groot raam, maar twee lichten zijn echt wel nodig om je pyjama op de grond te smijten blijkbaar.

Ik ga naar beneden, waar de deur van de woonkamer wagenwijd open staat. Vreemd, hier was nog niemand, denk ik, totdat ik de oplaadplek van de telefoons zie. Lader nog aan, telefoon niet te zien. Hij was hier dus al :-)

Ik trek de lader uit, sluit de deur achter me en begin met mijn ochtendroutine. Zoonlief komt fris gewassen naar beneden en na een gezellig ochtendgesprek informeer ik toch maar even naar de lichten boven.  

"Ik denk dat ze uit zijn", is het standaardantwoord.

Het standaardantwoord van mij is: "Ga maar ff checken!"

En dan heb je kans op gezucht, gesteun en of gekreun.  Dan kan er naar boven worden gesloft of gestampt terwijl alle deuren wijd open blijven staan of juist te hard dicht worden gedaan. 

Maar vandaag is een goede dag. Hij loopt vrolijk naar boven, vindt maar 1 licht dat aan is en doet dat uit. Onderweg vindt hij ook nog zomaar op de trap zijn broodtrommel die hij kwijt was! Een goede dag, ik zei het al ;-).

Maar terug naar de vraag: Instructies blijven roepen op voorhand en controleren erna? Of loslaten en een hoop discussie besparen?

 

Vera Gruijters Hoxha 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes