moeder op gsm en dochter staat in de achtergrond

Oeps … zo vaak zitten jullie op een schermpje, mama en papa

6/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

‘Neen, geen tablet meer. Of: ‘Kan je die smartphone eindelijk eens wegleggen?’. Tieners en hun scherm, het is een bijna niet weg te denken combo. Maar eerlijk? Wij mama’s en papa’s kunnen er ook wat van. Daarom lanceerden we een test om te kijken hoeveel tijd jullie spenderen op een schermpje. Wat blijkt? We zijn erg vaak met ons scherm bezig en we vinden het eigenlijk erg.

1150 onder jullie startten en vulden de test volledig in. De resultaten zijn veelzeggend.

Schermtijd? Niet voor mama en papa

Hoeveel uur we per dag op onze smartphone tokkelen en scrollen? Toch behoorlijk veel. 36 % komt aan 2 tot 3 uur, 22 % zit zelfs aan meer dan 3 uur.

Letten op schermgebruik met kinderen resultaten test

En we beseffen het ook hoe vaak onze aandacht naar dat schermpje gaat. Tegelijk vinden vindt 63 % jullie dat eigenlijk geen goede zaak. Meer nog, meer dan de helft van de mama’s en papa’s (55 %) schaamt zich ook over de tijd die ze spenderen aan dat scrollen en dergelijke. 29 % voelt schaamte over het schermgebruik als het uit de hand loopt.

Afwezig door schermgebruik resultaten test

Opvallend: voor kinderen gelden doorgaans wel regels als het gaat over schermgebruik … maar voor mama en papa niet. Bij 55 % is dat het geval. 40 % onder jullie last wel bewust schermvrije momenten in binnen het gezin.

Regels schermgebruik resultaten test
Reageren kind wijst op schermgebruik resultaten test

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes