vrouw doet yoga

Over die midlife: Eat.Pray.Love-toestanden

17/04/2024

Jouw midlife. Yes, I’m talking to you. Je zult er vroeg of laat voor staan, voor die midlife, want ouder worden we allemaal, dus deal with it. 

Kan zich uiten in:

  • Leren surfen, paardrijden of whatever, als het maar iets is buiten je comfortzone!
  • Een tattoo laten zetten.
  • Handenstand leren doen (ja, dat is dus een ding).
  • Beginnen lopen. En ineens een (halve) marathon lopen.
  • Een cursus pottenbakken volgen.
  • Een stiekeme crush hebben op de groenteboer of iemand anders.
  • Je oude liefjes opzoeken op Facebook en checken wat zij allemaal uithalen.
  • Uitgekeken zijn op je job. Een andere job zoeken.

Je vraagt je af of je nog wel aantrekkelijk bent … Je weet wel, je bent al láng van de markt, of je bent weer OP de markt, maar intussen ben je wel moeder, vrouw, werknemer, blabla … Maar what about dat jeugdige zestienjarige veulen dat diep vanbinnen in je malle midlife-hoofdje galoppeert en gewoon weer mannelijke aandacht wil? Je de vraag stellen of je nog wat oké in de markt ligt is heel menselijk! Geniet van gezonde flirtjes joh!

De knappe bioboer, de aantrekkelijke fitnessinstructeur, you name it … Geniet van een Alexander Skarsgård in Big Little Lies of van Chris Hemsworth (dus op de televisie, voor alle duidelijkheid, tenzij je die persoonlijk zou kennen. In dat geval mag je mij altijd eens mailen. Want ik wil daar altijd wel een koffietje mee gaan drinken). We zijn allemaal mensen, we worden allemaal wel eens stiekem verliefderig op iemand die niet onze partner is. Vraag is wat je ermee doet …

Het kan misschien ook ergens een signaal zijn dat het tijd wordt om wat te werken aan je bestaande relatie, dat je weer wat verbinding moet zoeken met je partner, omdat de romantiek wat is ondergesneeuwd tijdens de pamperjaren. 

Eat.Pray.Love-Toestanden

Of je nu een erg rationeel type bent of een dromer: het moment waarop je kinderen wat groter aan het worden zijn, is vaak het moment waarop je denkt: wie ben ik? We komen allemaal vroeg of laat onszelf in het leven tegen en ondergaan dan een zware of iets minder zware existentiële crisis waarbij we ons de volgende veelvoorkomende vragen stellen: ‘Is dit het? Is dit wat ik wil en hoe ik het wil, met de mensen die ik wil? Doe ik mijn job wel graag?’

Je weet wel: je bent geweldig onzeker, je weet het even niet meer. Tot je langzaam maar zeker de puzzelstukken rondom je opraapt en weer iets meer vat krijgt op je leven. Een beetje zoals Julia Roberts in Eat Pray Love. (Alleen gaan we niet allemaal per se naar India, Italië of Bali).

Je hebt lang in functie van je kinderen geleefd, en dat blijf je eigenlijk gewoon doen, alleen komt er nu wat meer ruimte vrij voor jezelf. Je ontdekt weer wat je zelf leuk vindt en hoe je stukjes van je vrije tijd alleen en/of met je partner wilt invullen. 

Je begint meer en meer te beseffen dat níémand eigenlijk echt goed weet wat de regels zijn van dit hele circus hier, of je nu twintig bent, veertig of tachtig …

 

Er zijn namelijk geen zekerheden in dit leven. Je kunt dan maar net zo goed je eigen pad banen en je leven leiden volgens jouw waarden en normen. 

En laat dat nu net het voordeel zijn van ouder worden: je trekt je niet meer zoveel aan van wat de anderen zeggen … Of het nu over je opvoeding gaat, de manier waarop je haar zit, of je achterwerk te dik is in die rok: who cares? Jij in elk geval niet (meestal). Je steekt ook minder en minder energie in mensen die het niet verdienen, en trekt meer en meer gelijkgestemde zielen aan. Dit is jouw leven, en je vult het in op de manier die het best bij jou en je gezin past! 

Handleiding tot het perfecte moederschap

Meer lezen?

Moederschap is een fascinerend hindernissenparcours waaraan megaveel mensen willen deelnemen, maar waarbij de meesten onder ons een beetje verrast worden door de moeilijkheidsgraad. 

BESTEL | MEER INFO

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes