mama met stress

Stress als ouder tijdens de examens van je tiener? Misschien kunnen Bach Bloesems helpen

26/05/2023

De examens staan weer voor de deur, en dat betekent maar al te vaak: een huis vol stress. Niet alleen loopt je tiener gestresseerd rond, ook voor jou als kan het een spannende periode zijn – waarbij je in de mate van het mogelijke de stress van je kroost probeert op te vangen. Hoe ga je daar het best mee om? 

Tips om met de examenstress om te gaan 

 1. Creëer een ondersteunende omgeving
  Zorg ervoor dat je tiener een plekje heeft waar hij optimaal kan studeren. Richt een efficiënte studiehoek in de slaapkamer in, of zorg voor een ruimte in de woonkamer waar hij ongestoord kan studeren. Misschien is dat niet evident, zeker niet als er jonge broertjes of zusjes zijn die nog spelen, maar zoek samen hoe je tijdelijke aanpassingen kan doen zodat je kind een rustig plekje ter beschikking heeft – en zodat hij het gevoel heeft dat hij gesteund wordt. 
 2. Geef ruimte
  Geef je kind de ruimte, zodat je hem niet nog meer stress geeft. Je tiener zit er echt niet op te wachten om voortdurend gecontroleerd te worden tijdens het studeren. En jij hebt ook gewoon je eigen ding te doen. De examenstress stapelt zich misschien op voor jou als ouder, maar het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen enerzijds betrokkenheid te tonen en anderzijds ruimte te geven. En da’s niet alleen belangrijk voor je studerende tiener, maar ook voor jezelf! 
 3. Stimuleer een gezonde levensstijl
  Zet gezonde, afwisselende maaltijden op tafel, voorzie voedzame tussendoortjes én stimuleer je tiener om tussen het leren door ook ontspanning te zoeken, bijvoorbeeld door lekker te sporten. 
 4. Bied praktische hulp aan  
  Om de examenstress bij jezelf én je tiener te beperken, kan je wat praktische hulp bieden. Zo ontzorg je je tiener tijdens de voorbereidingen, en het geeft jezelf een goed gevoel omdat je tenminste iets kan doen om hem te helpen. Zo kan je je tiener naar school brengen voor een examen, zodat hij alvast niet moet wakker liggen omdat hij schrik heeft dat de bus vertraging heeft. Natuurlijk hoef je niet alles voor hem op te lossen, maar een beetje hulp hier of daar kan geen kwaad. 
 5. Misschien kunnen Bach Bloesems helpen  
  Heb je het gevoel dat de examenstress je te veel wordt? Dan kan je een Bach Bloesem Mix proberen, die specifiek werd samengesteld om de examenstress bij ouders in de kiem te smoren. Die Mix kan een rustgevende werking hebben. En als jij meer rust ervaart, kan je je tiener beter ondersteunen. 

Bach Bloesems 

Bach Bloesems zijn plantaardige extracten van bomen en planten. In de jaren ’30 ontwikkelde de Engelste arts Dr. Bach de Bachbloesemtherapie. Hij ontdekte en ontwikkelde 38 bloesemremedies om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden. Bachbloesems zijn veilig in gebruik en mogen al gebruikt worden vanaf de geboorte; er zijn geen bijwerkingen van bekend.

Bij Bach Bloesem Mix van Greetje worden Bachbloesems op maat gemaakt. Dat zijn natuurlijke voedingssupplementen die bestaan uit een mengeling van de originele Bach bloesemremedies. Je kiest eerst de Bach Bloesem Mix die het meest van toepassing is – heb je bijvoorbeeld als ouder last van examenstress, dan kies je voor de Bach Bloesem Mix Stress volwassenen

De Bach Bloesem Mix Stress Volwassenen is geschikt:

 • als je last hebt van tijdelijke stress, zoals tijdens de examens van je tiener
 • als je lijdt aan lichamelijke klachten, zoals nek-of schouderpijn zonder medische oorzaak
 • als je last hebt van gespannen kaken of spanningen in het gezicht 
 • als je soms druk op de borst voelt
 • als je sneller boos wordt
 • als je sneller bang bent
 • als je je terugtrekt of situaties uit de weg gaat  

Vervolgens krijg je een vragenlijst toegestuurd die je kan invullen, zodat Greetje een duidelijk beeld heeft en de mix precies kan afstemmen op jouw nood.

Zodra je de Bach Bloesem Mix thuis krijgt, start je met de druppeltjes. Die moet je vier keer per dag innemen, vier druppeltjes per keer. De Bachbloesems hebben inwerktijd nodig: gemiddeld merk je na zeven à tien dagen de eerste kleine veranderingen  op. Naarmate de druppeltjes langer worden ingenomen, worden de veranderingen groter.

Het is belangrijk dat de druppels elke dag worden ingenomen.  Blijf de druppeltjes innemen tot de bodem van het flesje in zicht is, daarna kan je stoppen. Blijft het goed gaan, dan heb je de druppeltjes niet langer nodig. Heb je toch nog een ruggensteuntje nodig, dan kan je opnieuw een flesje bestellen.

Korting

Momenteel krijg je 10% korting bij aankoop van de Bach Bloesem Mix Stress Volwassenen met kortingscode examen23, geldig tot 15 juni 2023. 

Meer lezen

Heeft je tiener last van examenstress? Misschien kunnen Bach Bloesems helpen 

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bach Bloesem Mix van Greetje. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes