tiener

Tienerlogica

28/04/2023

Het is Koningsdag. Feest. Traditie. Een Gezinsuitjes dag. Niet per se de favoriete bezigheid van zoonlief, in de levensfase waarin hij zich bevindt ;-). Maar hij kan sowieso niet mee, want hij heeft pijn. Al sinds gistermiddag klaagt hij over rugpijn.

Vanmorgen deed alles nog pijn. Hij kon echt niet mee.

In de loop van de dag bel ik hem, vertel enthousiast hoe gezellig het is en dat al zijn vrienden hier rondrennen. Niks kan hem overhalen. Hij heeft pijn. 

"Ga even lekker in bad. Misschien helpt dat.”
Maar hij is niet gekomen, niks heeft gewerkt. Jammer.

Thuis aangekomen kruip ik zelf lekker in bad. En terwijl ik geniet van de rust en het warme water bekijk ik de badkamer eens goed. Ik zie geen kleren op de grond liggen. Geen berg natte handdoeken. Zelfs het bad/douche schuim is niet verplaatst. Elke moeder van een tiener weet nu dat hier iets niet klopt natuurlijk.

Na mijn uurtje badderen loop ik zijn kamer in. "Lieverd, waar ligt je handdoek?” "Welke?" vraagt hij. "Die je vanmiddag gebruikt hebt," is mijn antwoord.

En dan komt het:
"Oh, ik ben eerst in het bad gaan liggen zonder water om te kijken of dat hielp. Het hielp niet, dus toen ben ik er weer uit gegaan!" 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes