5203fi.jpg

Dat boodschappen doen met een baby niet evident is (plus krijg een bon voor gratis Collect&Go!)

14/03/2018

Ik weet nog dat iets simpels als ‘boodschappen doen’ voelde als een heuse expeditie, toen mijn zoontjes net geboren waren. Het bezorgde me altijd een beetje stress, toch zeker die eerste maanden…

Niet erg praktisch

Om te beginnen moest ik alles heel goed timen. Mijn oudste was een veelvraatje en liet niet veel tijd tussen de voedingen. Lees: ik moest zorgen dat alles klaarstond, zodat ik meteen na de voeding uit de startblokken kon schieten. Dan haastte ik me als een opgejaagd Duracell-konijn naar de winkel en hoopte ik net op tijd terug te zijn voordat meneertje opnieuw honger had.

Bovendien was het gewoon niet erg praktisch: de MaxiCosi nam nogal veel plaats in, waardoor er in de winkelkar nauwelijks nog ruimte overbleef voor mijn boodschappen. Het gebeurde dan ook weleens dat mijn kleine schatje lichtjes bedolven lag onder de winkelwaar, en dat zijn hoofdje nog net kwam piepen boven een pak wc-papier en een krop sla. Niet dat hij er daardoor minder schattig uitzag, de mensen bleven nog steeds vertederd naar hem kijken, maar ik voelde me toch lichtjes ongemakkelijk, met mijn zoek-de-baby-onder-de-boodschappen.

En dan heb ik het nog niet gehad over dat gesleur. MaxiCosi in de auto. Op de parking baby weer uit de auto en in de kar. Nadat de boodschappen zijn ingeladen terug uit de kar en in de auto. Terug thuisgekomen, opnieuw uit de auto en naar binnen... Akkoord, mijn armspieren konden (en kunnen) best wel wat oefening gebruiken. Maar er zijn leukere dingen dan al puffend en helemaal rood aangelopen de winkel binnen te stappen, toch?

Geschenk uit de hemel

Gelukkig hoef je die supermarktjungle niet wekelijks te trotseren, de dag van vandaag. Want, halleluja, er bestaat ook zoiets als Collect&Go. Wat een geschenk uit de hemel is dat, zeg!

 1. Vanuit je luie zetel
  Je plaatst je bestelling wanneer je dat wil. Wanneer je kleintje slaapt, braafjes aan het spelen is of zelfs tijdens een voeding. En dat allemaal vanuit je luie zetel, met de handige app. Relax!
 2. Allemaal lijstjes
  Je kan lijstjes opslaan van de producten die je vaak gebruikt. Zo kan je lijstjes maken per categorie (badkamer, keuken, baby, …). Meer nog, je kan zelfs je favoriete maaltijden omzetten in lijstjes, en zo in een wip de nodige ingrediënten aan je bestelling toevoegen. Superhandig, en zo vermijd je dat je dingen vergeet. Want eh… met die aanslepende zwangerschapsdementie durft een mens al eens iets te vergeten, nietwaar?
 3. Planning is alles
  Dankzij die handige lijstjes kan je in een mum van tijd een praktische weekmenu opstellen. En dat biedt niets dan voordelen: geen eeuwig getwijfel ‘Wat zouden we vandaag eens kunnen eten?’, geen risico dat je uiteindelijk toch maar snel om frietjes rijdt wegens geen inspiratie, geen halve koelkast moeten weggooien omdat er iets niet klopte aan je planning, …
 4. Inspiratie
  Bovendien vind je op de website ook lekkere recepten. Als je dus zelf geen inspiratie hebt voor lekkere gerechtjes op je weekmenu (en die kans zit er dik in, als je doodmoe bent en nauwelijks nog kunt nadenken), dan snuister je daar toch gewoon even rond?
 5. No stress
  En vooral: je staat niet onder tijdsdruk om op tijd terug te zijn om je kindje eten te geven, je hoeft geen jengelende kindertjes mee te nemen naar de winkel, … Zalig!

 

Een bon voor gratis Collect & Go!

Je kon het formulier voor de gratis bon invullen tot en met zondag 22 april 2018.

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes