5119fi.jpg

Hoe ik na de feestrush terug een gezondere routine vind dankzij Collect&Go

18/01/2018

De kerstvakantie en bijbehorende feestdagen liggen alweer eventjes achter ons. Tijd om terug te keren naar de routine van elke dag. Geen uitgebreide feestmaaltijden meer op het menu, maar gewone kost. Het liefst een beetje gezond (die goede voornemens, weet je wel). En daar ben ik niet rouwig om, na al dat gefeest.

Terug gewone kost

Ik geef het toe, tegen een lekker glas champagne zeg ik geen neen tijdens de feestdagen. En die decadente hapjes laat ik me maar al te graag smaken. Maar trop is te veel, dus na een paar weken vol kerst- en nieuwjaarsfeestjes schakel ik met een zucht van verlichting over op de gewone boerenkost. Dat die boerenkost meestal snel en makkelijk klaar te maken is, is daarbij mooi meegenomen.

Winterdipje

Want na de feestdagen sukkel ik elk jaar in een soort van winterdepressie. Tuurlijk, de winter heeft ook zijn charmes, zeker met die gezellige kerstverlichting erbij. Maar zodra de feestdagen voorbij zijn, heb ik het wel een beetje gehad met die ‘gezellige winter’.

De kou begint stilaan tegen te steken, heel mijn lijf snakt naar een klein beetje zon, de dagen zijn kort en o zo donker en er is ook niet meteen vakantie in het vooruitzicht. Kan er iemand fast forwarden naar de lente, alsjeblieft?

Geen energie voor veel koken

Dat winterdipje gaat steevast gepaard met een gebrek aan energie en een moe gevoel. Het gebrek aan vitamine D laat zich duidelijk voelen. Dus please, vraag me niet om dynamisch mijn huishouden onder controle te houden. Ik sta eerder lusteloos in de soep te roeren dan vrolijk stuiterend een viergangenmenu in elkaar te flansen ;-). Als ik gemakkelijke alledaagse gerechtjes kan maken, ben ik al lang blij. 

weekmenu CollectGo

Minimum aan inspanning

En ook rond deze periode bewijst Collect&Go weer maar eens haar nut. Na een lange werkdag is door de supermarkt racen wel het laatste waar ik zin in heb. Nee nee, geef mij maar het gemak van Collect&Go. Snel even passeren aan het afhaalpunt, boodschappen inladen en naar huis. Een minimum aan inspanning, zoals ik het graag heb. Zelfs met een laag energiepeil is dat nog haalbaar ;-).

Inspiratie opdoen

Het gemak is ook: als je weinig inspiratie en energie hebt om maaltijden in elkaar te steken, is Collect&Go de oplossing. Op de smartphone-app krijg je bijvoorbeeld eerst al een weekmenu te zien met bovendien de prijs per persoon - alleen maar handig als je ook nog eens graag je budget onder controle houdt (zeker na de dure feestmaanden is dat hier heel welkom). 

De gerechten die worden voorgesteld zijn ook altijd heel erg haalbaar: nu eens een quiche, dan weer een maaltijdsoep of een veggielasagne. Je krijgt per gerecht een handig boodschappenlijstje dat je kunt aanpassen naar het aantal personen. 

collect and go

Meer energie voor kindjes

Maar naast de weekmenu's is het bestellen via Collect&Go gewoon keihandig. Ik kijk in mijn frigo wat we nodig hebben, stel een weekmenu op en hupla: moeder heeft alles onder controle. Vanuit de zetel. 

En zo spaar ik mijn energie voor belangrijkere dingen. Mijn kindjes bijvoorbeeld, ik zeg zomaar wat. #Momhack!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Collect&Go. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes