7655fi.jpg

Mijn zoektocht naar een gezonder leven: rust in tijden van chaos

28/09/2021

Tijd voor een terugblik op de afgelopen week. Het was een lastige week. Veel slapeloze nachten (de eerste nachten van de week werd er gemiddeld maar een uur of 3 per nacht geslapen), stress rond aankomende verbouwingen, hormonen, gezondheidsproblemen in huis, ... Elke dag was er wel één (of meer) reden(en) om gewoon simpelweg te balen. Ik veronderstel dat iedereen wel eens zo een periodes kent.

Mijn ambitieus plan voor gezondheid houdt wel nog steeds stand. Als we scores zouden bijhouden, zou ik deze week waarschijnlijk wel minder scoren dan vorige week, maar de aandachtige lezer zou intussen moeten voelen aankomen dat ik net geen scores wil bijhouden :-).

Heb ik elke dag gezond gegeten? Neen. Maar ik heb zeker ook niet elke dag ongezond gegeten. De basis zat wel vrij goed, alleen is er al eens een keer meer een koek of wat frisdrank in geslopen. Omdat ik nu eenmaal suikers nodig had om simpelweg op de been te blijven, daar komt het op neer.

Vind ik dat jammer van mezelf? Ergens wel, ik wil daar ook niet over liegen. Maar heb ik daar een schuldgevoel over? Neen, zeker niet. Er zijn al dingen genoeg om mij druk over te maken, ik kies ervoor om deze stress er niet nog eens bij te nemen.

Want ik zie ook wat er wel goed is gegaan deze week, te midden van alle chaos en ondanks de constante "ik heb al veel te lang veel te weinig geslapen"-mist die in mijn hoofd aanwezig was. Ik zie dat ik toch veel werk heb verricht in de voorbereiding op de verbouwingen. Ik zie dat ik op mijn werk toch nog ben blijven functioneren. Ik zie dat ik er dan wel niet dagelijks in geslaagd ben om te bewegen en volledig gezond te eten, maar dat ik er wel in geslaagd ben om overeind te blijven en om regelmatig een klein zelfzorgmomentje mee te pikken. Al is het maar door mijn hoofdtelefoon op te zetten en gewoon even mijn omgeving volledig buiten te sluiten en letterlijk op adem te komen.

Ik heb het al gezegd: zelfzorg is volgens mij het begin van alles. Als je er in slaagt om voldoende voor jezelf te zorgen en op tijd tot rust te komen, gaat de rest ook gewoon gemakkelijker. En niet dat ik momenteel helemaal zen ben (we moeten realistisch blijven ;-)), maar ik heb wel voor mezelf gezorgd. Dus het gaat de goede kant op ...

 

Deze blog verscheen eerder hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes