5842fi.jpg

Voorbereidingen lentefeest: van stress tot alles perfect op elkaar afgestemd

2/04/2019

Over een paar weken viert mijn oudste zijn lentefeest. En eerlijk gezegd, ik had dat toch een beetje onderschat. Eerst was er de zoektocht naar een geschikte locatie: zouden we het thuis doen, of toch op verplaatsing? En dan op restaurant, of ergens waar we zelf voor de catering konden zorgen, of … ? Enter een eerste stresske... 

Uiteindelijk kozen we ervoor om het feest te geven in een pretpark – dolle pret voor de kindjes en een feest om nooit te vergeten (hopen we). Aangezien alles qua feest en eten daar wordt geregeld, was daarmee de kous af. Nog een outfit zoeken voor het feestvarken, en klaar. Dachten we.

Voorbereidingsstress

Toen viel het me binnen dat we ook foto’s nodig hadden van het feestvarken. Gelukkig vond ik al snel een fotograaf, en twee weken later mochten we al langsgaan voor een fotoshoot. Waarna mijn euro viel dat de rest van het gezin dan precies ook nog héél snel een geschikte outfit nodig had, want een gezinsfoto mocht natuurlijk niet ontbreken... Enter een tweede stresske, en leve het online shoppen!

Eenmaal de foto’s van de fotograaf binnen waren, kon ik beginnen aan de rest van de voorbereidingen. Tot het mij begon te dagen: de foto’s van de fotograaf kon ik niet gebruiken voor de uitnodiging, want op die foto’s heeft hij zijn feest-outfit al aan… Tijd voor, je raadt het al, stresske nummer drie. Snel nog een extra shoot in elkaar gestoken, waarbij ondergetekende haar beste fotografie skills bovenhaalde, en ook dat obstakel werd overwonnen.

Je merkt het: ik had er allemaal niet echt bij stilgestaan of over nagedacht op voorhand. Nochtans ben ik nogal perfectionistisch als het op zulke dingen aankomt. (Oké, toegegeven, zeg gerust neurotisch, maar dat klinkt zo negatief ;) ). Ik bereid graag alles tot in de puntjes voor, net om stress te vermijden. (Fail…). En ik hou ervan om alles tot in de details op elkaar af te stemmen.

Alles op elkaar afgestemd

Mijn perfectionistische zelf werd dan ook helemaal blij en enthousiast toen ik de lentefeestcollectie van Tadaaz bekeek. Ik vond er een supertof ontwerp voor de uitnodiging, mét in datzelfde ontwerp ook een bedankkaartje én een hele reeks opties voor bijpassende bedankjes. Zelfs bij de decoratie kunnen we hetzelfde thema en kleurenpallet gebruiken.

uitnodiging

Deze keer geen stresske, maar wel een vreugdedansje! Van uitnodiging tot bedankjes en decoratie: alles krijgt een muntgroen en gouden tintje mee. En daar word ik dus echt blij van: geen lange zoektocht naar een samenraapsel van dingetjes die enigszins bij elkaar passen, maar de geruststelling dat alles perfect op elkaar is afgestemd. En het zijn toch die details die een feest áf maken, vind ik.

bedankkaartje Tadaaz

De enige stress die me toen nog bekroop, was keuzestress ;-). Want er zijn echt zoveel leuke opties! In samenspraak met het feestvarken-to-be waren we er echter vrij snel uit. De gasten krijgen een drieluik bedankkaartje in dezelfde stijl als de uitnodiging. Als bedankjes voorzien we stoffen zakjes (uiteraard in het muntgroen) met een badge met foto en gevuld met snoepjes en gepersonaliseerde blocnotes. Voor de peter maakten we een koffiemok met foto en voor de meter een leuk koekenblik met foto. Als kaartje om uit te delen kozen we voor een bladwijzerkaartje.

vlaggetjes Tadaaz

Ik ontwierp ook placemats en vlaggetjes, zodat ook het feest zelf in dezelfde stijl kan worden aangekleed. En zo zijn we er helemaal klaar voor. Nog een paar weken stressloos afwachten en dan is het eindelijk tijd voor De Grote Dag! Tenzij er mij plots nog iets te beginnen schiet dat ik uit het oog ben verloren – HELP!

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Tadaaz. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes