5883fi.jpg

Horoscoop: Stier, zo zit je kind in elkaar

18/04/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Is je kindje geboren tussen 21 april en 20 mei? Dan is het een Stier van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over het karakter van je kind? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Stieren zijn betrouwbaar en geduldig. Je kan hen alles toevertrouwen, en als je een afspraak met hen maakt, dan kan je er vanop aan dat ze zich daaraan houden. Als je echter hun vertrouwen schendt, dan wordt het heel moeilijk om dat vertrouwen opnieuw te winnen. Vergeven en vergeten staan niet in hun woordenboek…  

Ze zijn evenwichtig, vreedzaam en bedachtzaam en houden van rust. In de belangstelling staan is dan weer niets voor hen.

Weten wat ze willen

Stieren staan met hun voetjes stevig op de grond. Ze weten precies wat ze willen, en zijn niet van het volgzame type: ze gaan gewoon hun eigen gang.

Stieren zijn dan ook uitermate koppig. Hun eigen willetje is groot, en ze hebben een onuitputtelijke bron aan manieren om dat duidelijk te maken. Wil je hen op andere gedachten brengen? Dreig dan niet met straf, want daar worden ze alleen maar koppiger van. Beter is het om hen vriendelijk te vragen om iets te doen of te laten.

Traag op gang

Stieren kunnen soms een beetje lui zijn. Ze durven dingen dan ook uit te stellen als ze er nu geen zin in hebben. Morgen kunnen ze toch ook perfect opruimen, waarom zou dat nu moeten?

Bovendien komen ze vaak moeilijk op gang, zeker ’s morgens. De ochtendrush lijkt wel eindeloos te duren met een kleine Stier in huis. Ze willen alles op hun eigen tempo doen, en vinden het heel vervelend als ze worden opgejaagd. Op tijd komen behoort niet tot hun prioriteiten…

Ook in de fysieke ontwikkeling zijn Stieren soms wat trager dan leeftijdsgenootjes. Dat wil echter niet zeggen dat ze het minder goed doen: ze hebben gewoon minder haast om zich te bewijzen. Probeer je kleine Stier niet te pushen: geduld, vriendelijke bijsturing en vertrouwen zijn de toverwoorden.

Ook op school leren ze alles op hun eigen tempo, en geven ze niets om de druk van anderen.

Lekkerbekjes

Stieren zijn gek op eten, het zijn echte lekkerbekken. Doordat ze soms ook wat lui zijn, hebben ze soms de neiging tot overgewicht.

Stieren vinden het overigens heel fijn om te helpen in de keuken. Zet je kleine Stier op het aanrecht, geef hem of haar wat opdrachtjes en hij/zij gaat er ongetwijfeld helemaal in op.

Toch staan Stieren niet altijd te springen om nieuwe gerechten uit te proberen. Het is daarom belangrijk om hen van kleins af van verschillende smaken te laten proeven, zodat ze wennen aan variatie. Door hen te laten helpen als kleine chef gaat dat soms makkelijker.

Het kan soms lang duren voordat ze klaar zijn met eten. Probeer je geduld te bewaren, hoe moeilijk dat ook is …

Gewoontedieren

Stieren zijn echte gewoontedieren, type ‘huisje, boompje, beestje’. Ze houden niet van grote veranderingen in het leven. Als er toch iets verandert, dan is het belangrijk om hen daar goed op voor te bereiden, door hen erbij te betrekken.

Stieren houden dan ook van rituelen en houden daar ook echt aan vast. Spaghetti op vrijdag bijvoorbeeld, dat betekent voor je Stier dat er élke vrijdag spaghetti op het menu staat.

Knuffelkontjes

Stieren zijn lief en houden van knuffelen. Zo vinden ze het ook zalig om gemasseerd te worden, en als kleine Stier vinden ze het heerlijk ontspannend om in de draagdoek te zitten, dicht bij mama of papa.

Creatief

Stieren zijn creatief en werken graag met hun handen. Boetseren of in de tuin helpen doen ze graag.  Ze houden ervan om zelf iets te creëren. Ze hebben oog voor schoonheid en houden van kwaliteit.