7577fi.jpg

Beste tips voor een leuke uitstap met kindjes in West-Vlaanderen

31/07/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Is het bij jullie ook altijd hetzelfde liedje tijdens de vakantie? “Mamaaa, papaaaa, wat gaan we doen vandaag?” De inspiratie kan al eens opgeraken, niet? Gelukkig overstelpten jullie ons met toptips voor een leuk dagje uit met de kindjes. Aan de beurt: West-Vlaanderen.

De favorieten

1. Dierenpark de Zonnegloed in Oost-Vleteren

Dit dierenpark geeft meer dan 350 geredde in- en uitheemse wilde dieren een nieuwe en warme thuis. Je kan elke genieten van de verschillende voedervoorstellingen, door het park wandelen langs de dierenverblijven, meedoen aan een fotowedstrijd, een avontuurlijke speurtocht afleggen, en klimmen en klauteren in de speeltuintjes.

Alle info.

 

2. Provinciedomein Bulskampveld in Oostkamp

Vlieg erin met de gezinszoektochten of de Schatten van Vlieg. Of ga op expeditie langs avontuurlijke wandellussen waar speelnatuur, een hindernissenparcours, klim- en klauterwerk, beestige spelletjes en zintuiglijke raadsels wachten. Liever een fotowedstrijd? Dat kan. Uiteraard is ravotten à volonté in de speeltuin en het speelbos geen probleem, en dieren wachten op je bezoekje in het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren. Ontdek er ook een sprookjesachtige speel, doe- en ontdektentoonstelling over dieren die ontwaken als wij gaan slapen.

Alle info.

 

3. Kakelend kippenmuseum

Neen hoor, geen duf museum over kippen. Wel een alternatieve kinderboerderij met heel wat dieren die je ontdekt langs een educatief wandelpark. Spelen kan naar hartenlust in de speeltuin en speelschuur. En een pannenkoek of een hoorntje zelfgemaakt ijs gaat er ook wel in.

Alle info.

 

4. De Sierk in De Haan

Kleine acrobaat in huis? Dan is dit circus-speelterrein een aanrader. Kinderen ontpoppen zich er tot ware circusartiesten. Saltos maken, toveren, wandelen over een touw, op stelten lopen, de clown uithangen, jongleren … alles kan! En vooral: dit familiepark is een fijn alternatief voor de – vaak drukke – pretparken.

Alle info.

 

5. Provinciedomein De Gavers in Harelbeke

In de afgesloten zwemzone van het Gavermeer neem je een frisse duik. Speel een heuse bingo voor vogelspotters of neem deel aan de Boslympische spelen (die je vindt in alle West-Vlaamse provinciedomeinen tijdens de zomer van 2021 trouwens). En de kinderen kunnen zich verder uitleven in het natuurspeelterrein met een avonturenbos en een speelbos. En een tip: probeer de frisbeegolf.

Alle info.

 

6. Domein Bergelen in Gullegem

Twee speelterreinen en een speelbos (met speelhutten en een doolhof met levende wilgentakken), een gezinszoektocht, een vogelkijkhut, natuur in overvloed en tal van activeiten die georganiseerd worden. Ook in Bergelen verveelt je kroost zich niet.

Alle info.

 

7. Domein IJzerboomgaard in Diksmuide

Speurtochten, een kinderboerderij, een speelterrein op en rond het water met een vlonderpad, eilandjes en grachten … Stel je lens op scherp met de fotowedstrijd. Of wat dacht je van een poldersafari rond de IJzerboomgaard?

Alle info.

De verrassingen

1. Recreatiedomein De oude Kaasmakerij in Passenale

Leer kaas maken tijdens een interactieve workshop. Die is zowel voor kinderen als volwassenen. Op het einde van de middag is je kaas klaar en krijg je een kaasmakersdiploma. Of ga op zoek naar de schat van père Joseph tijdens een leuke familiezoektocht.

Alle info.

 

2. Maïsterplan in Damme

Probeer je weg te vinden in een groot doolhof in een maïsveld, in de vorm van de Damse zevenster. Echt een leuke activiteit voor jong en oud. En sinds de zomer van 2021 kan je er voor het eerst ook glampen. Een geheim pad leidt je vanuit het doolhof naar jouw overnachtingsplek, waar je in alle rust kan genieten.

Alle info.

En ook nog

1. Dierenplezier

 

2. Leuke parken, bossen, domeinen en events​

En uiteraard zijn er ook altijd de klassiekers: de zee, het strand, de dijk en de gocarts!

 

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Vlaams-Brabant.

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Antwerpen.

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Limburg.

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Oost-Vlaanderen

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes