De Grote Ridder Muis Doe-expo

Einde vakantietip: de Grote Ridder Muis Doe-expo

23/08/2022

De vakantie begint stevig te korten. Maar er is nog een dikke week om leuke dingen te plannen met je kindje. Is je inspiratie intussen wat opgedroogd? Dan hebben we nog een leuke tip: wij trokken naar de Grote Ridder Muis Doe-expo. En kwamen terug met een échte Ridder - ja, met hoofdletter. 

Er was er al eentje erg vroeg wakker, want we gingen op uitstap. Naar waar? Dat wist Hannah (7) nog niet. Het was een verrassing. Dat het in een kasteel te doen was, wist ze wel.

Ridder Muis!

Kasteel van Horst Ridder Muis Doe-expo

Het Kasteel van Horst. Het mooi Kasteel van Horst, ongeveer 10 kilometer van Leuven. Het kasteel dat de thuishaven was van de Rode Ridder.

Het duurde niet lang eer de decibels stegen van enthousiasme. Toen ze het bord spotte met Ridder Muis. Jep, we komen naar de Grote Ridder Muis Doe-expo.

Ridder Muis en de andere personages uit de populaire tv-serie sleuren je mee in hun maffe, middeleeuwse wereld. Ze dagen je uit om te kijken, aan te raken, te zoeken, springen, hinniken, grinniken, galopperen, tekenen, klimmen, vallen, opstaan, vinden ... en vooral om te dóen.

 

Word eerst een échte Ridder

Voor ze samen met Ridder Muis op avontuur kunnen gaan, moeten de kindjes eerst echte Ridders worden op de Ridderschool. (Stok)paardrijden langs een parcours, klimmen met een echte maliënkolder (oef, zwaar zeg), zwaardvechten, schieten met een kruisboog en het zwaard uit de steen trekken … pas als je dat onder de knie hebt, mag je je een Ridder noemen.

Onze Ridder legde het parcours met verve af. En met veel plezier.

Op zoek naar Konings kleren

Ridder Muis Doe-expo

Zo, Hannah was een Ridder. Nu kon ze de Koning helpen met zoeken naar zijn verdwenen kleren! Stap voor stap lukte dat. In elke kamer van het kasteel wachtte een plezante doe-opdracht, waarna ze telkens een kledingstuk vond.

Het allerleukste? Dat lag volgens Hannah helemaal op het einde, bij Meneer Heks. Maar we verklappen natuurlijk nog niet wat ;-). Laten we zeggen dat je niet vies mag zijn van wat glitter.

Voor wie?

Ridder Muis Doe-expo

De expo is geschikt voor actieve peuters vanaf 2 jaar. Dat leek ons toch nog net iets te jong. Hannah is 7 jaar en voor haar was het absoluut plezant genoeg. Het avontuur kan doorgaan tot 8 jaar.

Over het parcours van de expo doe je ongeveer een uurtje. Je reserveert een tijdslot en daardoor heb je rustig de tijd om aan de slag te gaan bij alle opdrachten. Dat vonden wij enorm fijn. Geen gedrum, geen ‘druk’ van wachtenden achter je. Wij boekten een vrij vroeg tijdslot, voor 10 uur.

Waar?

Kasteel van Horst

Kasteel van Horst Het Kasteel van Horst ligt in Sint-Pieters-Rode, ongeveer 10 kilometer van Leuven.

Adres:

Horststraat 28

3220 Holsbeek

Met de aankoop van je ticket steun je trouwens de restauratie van het kasteel van Horst.

Alle info: https://riddermuisexpo.be/

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes