4991fi.jpg

15 foto’s die tonen hoe het mamalijf er écht uitziet na de bevalling

23/04/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Vrouwenlichamen zijn er in alle vormen en maten. En dat merk je tijdens de zwangerschap: de ene heeft een nauwelijks zichtbaar klein buikje, terwijl de andere letterlijk op ontploffen staat. Maar ook na de zwangerschap zijn de verschillen merkbaar. De ene heeft meteen weer een strak lijf zoals voorheen, terwijl de andere toch licht ‘gehavend’ uit de strijd komt. En da’s helemaal oké: hoe je lichaam er ook uitziet na de zwangerschap, we mogen allemaal trots zijn op het wonder dat dat lichaam heeft voortgebracht.

Dat vinden ze ook bij @takebackpostpartum, een Instagram-account waar het mamalijf in al haar glorie in the picture wordt gezet. Je ziet er lichamen passeren in alle vormen en in alle maten, maar één ding hebben al die lichamen gemeen: ze hebben een kind op de wereld gezet.

Geen picture perfect

In tijden van picture perfect op sociale media, is het een verademing om al die échte lijven te zien, zonder dat er photoshop aan te pas komt. Strak en minder strak, met of zonder striemen, mager of rond: als het maar écht is. Zo hoeven mama’s niet langer het idee te hebben dat hun lichaam een week na de bevalling weer helemaal in de plooi moet gevallen zijn en ze opnieuw strak in het pak moeten zitten.

Maar ook het omgekeerde is waar: sommige mama’s hebben nu eenmaal direct hun killerbody terug. En ook dat is helemaal oké. Want vergis je niet, ook die mama’s krijgen af te rekenen met bodyshaming. Maar al te vaak krijgen zij een sneer (“Wacht maar, bij je tweede zal het wel anders zijn hoor!”), en da’s nergens voor nodig. Want bodyshaming is gewoon nooit oké.

Hoera voor het mamalijf, in al haar glorie!

Bij het zien van al deze prachtige foto’s kunnen we maar één ding denken: hoera voor het mamalijf. In al haar glorie. In welke vorm of maat dan ook! En hoera voor deze levensechte portretten, die realistische verwachtingen scheppen. Nope, je bent echt niet de enige met een striempje hier en een extra love handle daar. Maar je bent ook niet de enige als je lichaam geen ‘souvenirs’ heeft overgehouden aan je zwangerschap.

We zijn allemaal normaal. We zijn allemaal mama.

1.

postpartum

2.

postpartum

3.

postpartum

4.

postpartum

5.

postpartum

6.

postpartum

7.

postpartum

8.

postpartum

9.

postpartum

10.

postpartum

11.

postpartum

12.

postpartum

13.

postpartum

14.

postpartum

15.

postpartum

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes