zwangere vrouw

Je zwangerschap: 23 weken zwanger

8/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Het lijkt nog ver weg, maar je baby zal er sneller zijn dan gedacht. Tijd dus om over belangrijke zaken na te denken. Al enig idee wie meter of peter mag zijn? En hoe ga je het vragen? 

Je baby bij 23 weken zwangerschap

papaja

Je baby is nu even groot als een papaja.
Zijn tastgevoel wordt beter en beter: als jij danst of zwemt, zal de baby dat voelen.

Het normale hartritme van een foetus ligt tussen de 110 en de 170 slagen per minuut. Het hartritme blijft niet constant, maar verandert van seconde tot seconde, wat een goed teken is.

You can’t drink any alcohol, but you still get a hangover every morning.

Jij bij 23 weken zwangerschap

Het kan best voorkomen dat je spataders krijgt op plaatsen waar je eerst niet aan gedacht had. Spataders ter hoogte van de vulva kunnen vrij uitgesproken zijn. Een goed steunend slipje kan helpen en ook zwemmen kan verlichting geven. Het vormt meestal geen probleem om vaginaal te bevallen met die spataders, maar je arts en vroedvrouw moeten wel steeds alert zijn om scheuren te vermijden. Na de bevalling verdwijnen de spataders op die plek trouwens verrassend snel.

Wil je nog op reis met het vliegtuig? Kijk de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij in kwestie na. Meestal mag je vliegen tot 36 weken. Je hebt vaak een medisch attest van je arts nodig waarin staat dat er geen bezwaren zijn om te vliegen. Op het vliegtuig draag je het best steunkousen, beweeg je zoveel mogelijk, trek je je kuiten regelmatig samen als je zit en drink je veel. Ook een lage dosis aspirine (80-120 milligram) kan geen kwaad om het risico op een trombose te verlagen.
 
Heb je al eens gedacht wie peter en meter mag zijn van je kleine spruit? En hoe je het gaat vragen aan deze mensen? Kijk zeker eens op onze Mama Baas webshop. Je kan daar leuke boekjes of sweaters vinden om cadeau te geven. Een toffere manier om iemand te vragen bestaat toch niet! 

Lees meer over je zwangerschap in week 24.

banner app
banner podcast

Product in de kijker

Peter sweater

Sweater Peter

Vriend, held, peter

  • Deze prachtige sweater in het blauw is het ideale cadeau voor alle (toekomstige) peters :) 
  • Mama Baas werkte samen met Little Indians voor dit exclusieve ontwerp.

€44.99
Beschikbaar in verschillende maten
 95% katoen en 5% elastaan