babyspullen

Je zwangerschap: 29 weken zwanger

9/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Vanaf nu kan je kleintje al tegen een stootje. En maar goed ook. Want sommige mensen zullen grijpen naar die buik van jou. You have been warned... 

Je baby bij 29 weken zwangerschap

broccoli

Vanaf week 29 is je baby ongeveer zo groot als een broccoli. De ontwikkeling gaat razendsnel.

In het begin van de zwangerschap bestond het skelet van je baby uit zacht kraakbeen. Rond deze periode bestaat een groot deel van het skelet uit bot. Je kleintje kan nu al wat meer tegen een stootje. 
 
Bereid je (in de mate van het mogelijke) voor op... de gretige buikgrijpers! Het lijkt wel alsof je buik plots publiek bezit is geworden en dat iedereen er ongevraagd even mag aankomen als hij of zij daar zin in heeft.

Sinds ik naar bevallingsfilmpjes heb gekeken, ziet een film van Quentin Tarantino eruit als een Disneyfilm...

Jij bij 29 weken zwangerschap

Heb je last van tintelingen, pijn of gevoelloosheid in je duim, wijs- en middelvinger? Dan heb je waarschijnlijk last van het carpaal tunnelsyndroom, dat veroorzaakt wordt door samendrukking van de middelste zenuw ter hoogte van de pols. De klachten zijn vooral ’s morgens uitgesproken en in 75 procent van de gevallen doen ze zich aan beide armen voor. Een therapeut kan de pols immobiliseren naar boven toe. De symptomen verbeteren meestal na de bevalling, al kan dat nog enkele weken of maanden duren.
 

Wist je dat je eigenlijk een beetje hyperventileert tijdens de zwangerschap? Je verzet per minuut 40 procent meer lucht en dat is meer dan nodig is voor de zwangerschap. Daardoor vind je hogere zuurstofwaarden en lagere koolzuurgaswaarden in je bloed. Voor de foetus is dat goed: hij krijgt veel zuurstof en raakt zijn koolzuurgas door de placenta heen gemakkelijk kwijt. Jij zal wel vlugger buiten adem zijn. Heb je echt veel last (tintelingen in de vingers, een licht hoofd), dan helpt het om even in een plastic zakje te ademen.

Lees meer over je zwangerschap in week 30.

banner nieuwsbrief
banner shop

Boek in de kijker

Het grote Verjaardagen Boek

Het grote Verjaardagen Boek

Voor al die onvergetelijke verjaardagsherinneringen! 

  •  Vul alle antwoorden op de originele verjaardagsvragen in.
  • Blik achteraf terug op de eerste twaalf levensjaren van jouw kind.

€17.99
Hardcover
48 pg