bevallingskoffertje

Je zwangerschap: 34 weken zwanger

10/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Normaal heb je nog enkele weken te gaan, maar zet misschien toch je bevallingskoffertje al klaar. Wie weet komt die kleine pruts wel wat vroeger dan gepland...

Je baby bij 34 weken zwangerschap

groene kokosnoot

De kleine spruit in de buik is nu ongeveer zo groot als een groene kokosnoot. Als je baby nu geboren zou worden, dan zou hij nog even extra zorg nodig hebben op een neonatale afdeling, maar hij zou het voor het overige al goed doen buiten de baarmoeder. Dit kan even beangstigend zijn maar weet dat je baby in goede handen is. 
 
De grootste groep prematuren wordt geboren tussen de 32 en 36 weken. Gelukkig is de kans op blijvende gezondheidsproblemen bij een geboorte tussen 34 en 37 weken meestal klein.

Beluister onze podcast

Alles over premature kindjes

Met jou begint onze mooiste reis.

Jij bij 34 weken zwangerschap

Staat je bevallingskoffertje al klaar? Het is erg persoonlijk wat je precies meeneemt, maar dit kan een leidraad zijn voor de bevalling: kledij waar je je comfortabel in voelt, een fototoestel of smartphone, de gsm lader, eventueel wat tijdschriften of een tablet (om zelf de tijd te doden of voor je partner). Voor jezelf: toiletgerief, comfy homewear, zoals een kamerjas, een pyjama, een trainingsbroek... (denk aan de eerste foto’s J), pantoffelsofslippers, sokken. Voor de baby: een aantal rompertjes, een mutsje, een aantal pyjamaatjes, sokjes of wantjes, luiers en andere verzorgingsspulletjes hoef je niet mee te nemen, want die krijg je op de kraamafdeling.
 
Slapen is in deze periode wellicht een echte uitdaging. Niet alleen verstoren zwangerschapskwaaltjes, zoals brandend maagzuur, vaker moeten plassen of kuitkrampen je slaap. Daarnaast zorgt het hormoon progesteron er ook voor dat je langer in de fase van de droomslaap verkeert en dus lichter slaapt. En dan is er nog die alsmaar groeiende buik die naar het einde toe niet meer alle slaapposities toelaat. Een comfortabele slaaphouding vinden, is niet eenvoudig. Slaap sowieso liever niet op je rug, maar eerder op je zij.

Lees meer over je zwangerschap in week 35.

banner nieuwsbrief
banner podcast

Product in de kijker

Safe with mum sweater

Sweater Safe with mum

Er bestaat geen veiligere plaats dan in de armen van mama. 

  • Mama Baas werkte samen met Little Indians voor dit exclusieve ontwerp.
  • Beschikbaar in verschillende maten.

€ 49.99
95% katoen en 5% elastaan
wassen op max. 40° C