3409fi.jpg

Mama zijn: een korte samenvatting in 12 puntjes

20/02/2024

Het doet wat met een mens, mama worden. Een paar jaar ervaring, een korte samenvatting :-).

12 x mama zijn

 1. Van bij de geboorte van je kinderen word je overvallen door een allesoverheersend gevoel van verantwoordelijkheid. Dat baby’tje rekent op jou. En hij of zij verdient het allerbeste.
 2. Je zal overlopen van liefde. Veel liefde. Of het nu je eerste, tweede, derde … kindje is.
 3. En trots. Ik ben nog nooit zo trots geweest als toen ik die sms kon sturen om de geboorte van mijn kindjes aan te kondigen. Ik blink eigenlijk ook van trots elke keer ik met de kindjes naar buiten ga.
 4. Want: eigen kind, schoon kind. Klopt als een bus. Mijn girls zijn gewoon het mooist, liefst, pittigst, schattigst … van al. Daar valt niet over te discussiëren.
 5. Weet dat je jezelf op de tweede, derde, vierde plaats zal zetten. Met plezier. Behalve als je nood hebt aan me-time, uiteraard. En dan moet je die nemen.
 6. Ondanks het schuldgevoel dat dan onvermijdelijk om de hoek komt kijken. Want kan dat wel, je baby achterlaten bij iemand anders? Is het ok om even een bad te willen nemen, ongestoord (zonder badgenoten dus)? Ja - ha, dat is dus echt ok!
 7. Besef dat je geduld op de proef zal gesteld worden. Stevig. Want ze kunnen er wat van, die sprotjes.
 8. En dat ‘vermoeidheid’ een nieuwe betekenis zal krijgen. Behalve als je geluk hebt natuurlijk.
 9. Ga er vanuit dat je principes, opvoedkundige en andere, af en toe eens in de vuilbak zullen belanden. En dat is ok. Hell, dat is meer dan ok.
 10. Je mag en zal het kind in jezelf weer bovenhalen: puzzelen, tekenen, kleuren, barbies, playmobil, je favo Disneyfilms afdraaien … Jihaa! :-)
 11. Weet dat er fases zijn. En die zijn soms een beetje vermoeiend. Of heel vermoeiend. Maar bovenal mooi. En schattig. En ...
 12. Zelfs al is het niet altijd eenvoudig, genieten is de boodschap. Zoveel mogelijk, want het gaat allemaal zo snel voorbij.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes