5678fi.jpg

Mom confessions na twee weken vakantie

19/12/2022

Na net geen 2 weken vakantie was het maandag terugkeren naar de realiteit: mama en papa allebei terug aan het werk, en de dochter een dagje naar de grootouders. De eerste keer sinds het begin van de kerstvakantie. En dat was een momentje met gemengde gevoelens. Ik zet ze hieronder op een rijtje:

  • Hallelujah! Eindelijk nog eens gewoon met het werk bezig zijn, en niet elke keer afgeleid worden door een peuter die nu eenmaal vindt dat er op de wereld onmogelijk iets belangrijker kan zijn dat haar eigen kleine universum.
     
  • Verdorie! Eigenlijk is dat toch wel fijn, zo eens twee weken continu tijd doorbrengen met je dochter. Zeker als je ziet dat ze er zelf ook zichtbaar van geniet. Het heeft haar duidelijk deugd gedaan om haar batterijen even op te laden en om mama en papa even helemaal voor zich te hebben. Dus is het ook wel jammer dat daar een (voorlopig) einde aan moet komen en ik haar even terug moest achterlaten.
     
  • Rust. Vandaag werkte ik thuis. En die dagen maak ik er een gewoonte van om de tijd die ik uitspaar door niet te moeten pendelen, te spenderen aan huishoudelijke klusjes of rust. Of een combinatie van beide. En hoewel ik zeker geen kuisfreak of zo ben, kan ik er ongelooflijk veel deugd van hebben als ik even ongestoord kan afstoffen, de badkamer kuisen, … Om daarna even een kwartiertje (of als ik geluk heb zelfs een halfuurtje) gewoon in de zetel te ploffen. En te genieten van de complete stilte in huis. Een kleine minivakantie als het ware. De afgelopen 2 weken waren die zo goed als onbestaand.
     
  • Afkicken. Serieus, het doet een beetje vreemd aan dat ik vandaag nog geen baby-tv of Maya De Bij heb gekeken. En de radio stond blijkbaar nog afgestemd op Kinderradio FM, maar het heeft zeker een kwartier geduurd voor ik doorhad dat er helemaal geen kind in huis was dat op die deuntjes kon beginnen dansen. En ik zeg er eerlijk bij dat ik een beetje te lui was om een andere post te zoeken, dus heb ik die post maar gewoon even op laten staan 

Samengevat: ik vond het zalig om de afgelopen 2 weken mijn dochter bijna constant rond mij te hebben. Maar stiekem ben ik blij dat ik nu ook weer iemand anders dan alleen maar een mama kan zijn. Dat ik mij weer even een beetje meer op mezelf kan richten. Ook al is het vooruitzicht om terug te keren naar de voltijdse job in combinatie met het huishouden niet meteen een vooruitzicht van ‘het rustig aan kunnen doen’. Maar het zorgt toch weer een beetje voor wat balans tussen mezelf en mijn gezin. Daar is volgens mij nog nooit iemand slechter van geworden. En intussen tellen we gewoon af naar de volgende vakantie!

 

Deze blog verscheen eerder op How to be a mom.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes