4115fi.jpg

Mama Dieet FAQ: Blijven zwangerschapskilo's echt plakken?

8/01/2018

Ze zeggen wel eens: 'negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren'. Jammer genoeg zijn die negen maanden vaak nog niet voldoende om die extra kilootjes weer kwijt te geraken. En dan durf je waarschijnlijk ook weleens te beweren dat die ‘zwangerschapskilo’s plakken’. Maar klopt dat wel?

The truth is ...

Jammer, jammer… maar dat is dus een fabeltje. Die kilo’s plakken niet meer of minder dan andere kilo’s. In realiteit is het wel vaak zo dat ze moeilijker kwijt te spelen zijn. Hoe komt dat nu eigenlijk?

Een belangrijke reden is natuurlijk dat we meestal redelijk wat kilo’s moeten kwijtspelen. Als je weet dat één 1 kilo vet overeen komt met 7000 kcal, en als je weet dat een gemiddelde vrouw een behoefte heeft van 2000 kcal per dag, dan lijkt het ook logisch dat het niet zo eenvoudig is om de kilo’s terug te verliezen.

Je komt echt niet op één dag twee 2 kilo aan. En je bent ze dus jammer genoeg ook niet op één dag weer kwijt (ook al doe je nog zo je best).

En we hebben als mama echt een berg excuses om toch maar te verklaren waarom het niet wil lukken. Het is vaak moeilijk om als jonge mama voldoende tijd en motivatie te vinden om je achter een gezond eetpatroon te plaatsen. Je prioriteit is heel duidelijk: je kindje. Maar eigenlijk zijn er meer dan voldoende argumenten om toch door te bijten...:

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes