5617fi.jpg

Julie

Julie (°1981), (bewust alleenstaande) mama van Oona (2017).  

Beste eigenschappen: mijn enthousiasme & mijn oprechtheid. Er zijn weinig dingen waarvoor ik niet te motiveren ben. Elke nieuwe uitdaging en ervaring ga ik met evenveel nieuwsgierigheid tegemoet. Ik ga nooit voor minder dan 100% (en crash dan wel eens...), ook niet als het vriendschap en relaties betreft. Iedereen die me kent weet wat ie/ze aan me heeft, mijn ogen spreken boekdelen en ik ben niet op m'n (grote) mondje gevallen (maar ik heb een héél klein hartje...).

Favoriete activiteiten: creatief bezig zijn in allerlei vormen.... Knutselen, koken, naaien, breien, schrijven, fotograferen,... alles waarmee ik maar de innerlijke carrousel van m'n gedachten even kan laten stoppen met draaien.

Mijn meest voorkomende mentale toestand: nadenkend, malend, analyserend, onderzoekend,... maar met soms gi-gan-tische blanco's, sinds ik mama ben.

Volmaakt geluk: tja, very cliché... sinds mijn dochtertje er is, de dingen die zij doet. En dat kan eender wat zijn, dat hangt gewoon van het moment af ;-). En, Whitney Houston op de radio met 'I wanna dance with somebody' en geen dochter in de auto, carkaraoke-time.

Ik heb compleet de pest aan mensen die niet 'menselijk' zijn (gebrek aan empathie, mensen 'gebruiken'). Oh ja, en haar in de douche-afvoer, brrrr...

Ik zou wel eens een dagje de gedachten van mannen willen kunnen horen, een beetje zoals Mel Gibson in 'What women want'. Ben benieuwd of sommige clichés echt kloppen...

Mijn held is mijn vake, mijn grootvader langs moeders kant. Hij was de meest gelukkige en oprechte mens die ik tot nog toe gekend heb. Iedereen hield gewoon van hem omdat hij zo gewoon zichzelf was. Alles aan hem was zo authentiek. En als ik ook nog een heldin mag noemen, dan wel mijn mama omwille van alles wat ze al heeft meegemaakt en omdat ze me zo resoluut steunt in alles wat ik onderneem.

Favoriete motto: "Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan" - Pippi Langkous.