3208fi.jpg

Fightclub: wat te doen als je twee zonen voortdurend ruziemaken?

19/03/2020

Nog geen 5 seconden zijn ze wakker en onze jongens zijn al aan het ruziemaken over wie het licht in de slaapkamer van mama en papa mag aansteken en of het nu eigenlijk aan of uit moet. Ongelooflijk! 

Ongelooflijk! De mama wordt er gewoon onnozel van, de papa blijft er nog relatief rustig onder, komt ook minder tussenbeide en laat ze het meer zelf uitvechten.

Tips en suggesties welkom

Hoe dan ook, sinds enkele weken maken onze twee mannen constant, maar dan ook constant ruzie. De jongste is bijna 2,5, de oudste is net 5 geworden. 
Heeft de ene iets vast, dan moet de andere dat ook hebben. Is de andere dan afgeleid door iets anders, dan moet de ene toch nog even kijken of de andere het wel goed doet met dat ene spulletje en of er toch niets anders mee moet gebeuren. Dreigen met speelgoed af te nemen kunnen we niet elke keer doen, want na paar weken zou er geen speelgoed meer overblijven.

Het zinnetje ‘Elk om beurt!’ geeft soms problemen, omdat dat enig tijdsbesef vraagt (‘Maar mama, broer heeft het al super lang vast!’, lees: 10 seconden).

Niets zeggen en hen laten uitvechten heeft meestal als resultaat dat de oudste dan afkomt en meldt dat kleine broer hem heeft geduwd of geslaan. Enzovoort, enzoverder... 

Natuurlijk komen ze soms ook overeen, hoor! Dan lopen ze als gekken achter elkaar aan, of doen ze alsof er een spook, monster, draak of dino hen achtervolgt, of vegen ze bladeren samen in de tuin met elk hun eigen hark en hun eigen kruiwagen… Het lukt dus ook zo…

Maar toch, als jullie suggesties of tips hebben voor al die andere situaties: ze zijn welkom! :)

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes