fopspeen

Je zwangerschap: 7 weken zwanger

3/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Je haren zien er anders uit. Je huid weet het even niet meer zo goed en je baby is op zijn gemakje aan het groeien. 

Je baby bij 7 weken zwangerschap

Bosbes

Razendsnel gaat het. Wist je dat je baby nu al 10.000 keer zo groot is als op het moment van de bevruchting? Momenteel is je baby zo groot als een bosbes. Maar wat eerst leek op een kikkervisje wordt nu steeds meer en meer een echt mensje.

Het gezichtje krijgt ook steeds meer vorm. De neusgaten worden nu gevormd.
 
Leuk weetje: de neusgaten worden gevormd, maar de neus laat nog even op zich wachten. Het ziet er niet heel mooi uit en je baby kan nog niks ruiken, maar het is al een begin!

I am not lazy, I am in energy saving mode.

Jij bij 7 weken zwangerschap

“Oh jij ziet er stralend uit” zegt iemand tegen je. Terwijl jij je voelt alsof er een auto over je heen is gereden. Hoe kan dat nu? Wel wist je dat je huid beter doorbloed is tijdens de zwangerschap. Daardoor kan je huid er gloeiend of glanzend uitzien: dat is de zogenaamde zwangerschapsgloed. Elke medaille heeft een keerzijde. Die betere bloedvoorziening kan ook de olieproducerende huidkliertjes stimuleren, waardoor je huid vettiger kan aanvoelen of waardoor je misschien weer wat acne ontwikkelt.

 

Voelt je haar wat dikker aan? Dat kan zeker en vast! Het hormoon oestrogeen houdt een deel van je haar in de actieve groeifase. Daardoor valt het haar minder uit. Nu niet iedereen krijgt een bos prachtige haren tijdens de zwangerschap. Door de verschuiving in de hormonenbalans kan je haar ook droger lijken. Geen paniek, wat extra hydraterende shampoo kan wonderen doen.
 
Kriebelt het al om aan de hele wereld te vertellen dat je zwanger bent? De meeste vrouwen wachten tot de eerste echo of tot ze ongeveer twaalf weken zwanger zijn voordat ze het nieuws vertellen. Al houdt niemand je tegen om je dichte familie of beste vrienden al in te lichten natuurlijk ;­).

Lees meer over je zwangerschap in week 8

banner app
banner podcast

Boek in de kijker

ik word mama

Ik word mama

SOS-reminderlijstjes, tips & steun in bruisende babydagen

  • Een hip en informatief hebbeding voor mama's in spe of voor kersverse mama's.
  • Met speelse illustraties, cartoons, leuke quotes en teksten.

€ 15.99
Hardcover
128 pg

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes