7090fi.jpg

Ruth Verhasselt

Een blijmaker, zo noem ik mezelf graag. Iemand die mensen - jong én oud - helpt hun glimlach én hun veerkracht terug te vinden.

Ik werkte meer dan vijftien jaar als klinisch orthopedagoge in het onderwijs. Die job combineerde ik jarenlang met het werk in de praktijk waar ik kinderen en ouders begeleidde.

In 2016 startte ik als loopbaancoach bij Passion for Work en op dat moment koos ik ervoor om volledig zelfstandig te worden. Een keuze waarvan ik tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt heb.

Ik merkte dat de combinatie van twee jobs en toen nog twee kleine kinderen (ondertussen is er een derde kapoen bijgekomen) niet ideaal was voor onze work-life-balance. Het gevoel hebben achter de feiten aan te hollen, onderbroken nachten, de rush van hier naar daar ... Dat was niet het leven zoals ik het voor ogen had. En dus moesten er keuzes gemaakt worden.

Het klikte voor mij allemaal op zijn plaats toen ik talentcoaching ontdekte. Dat is een benadering die voor mij heel goed werkt. De wereld wordt beter door te kijken naar de positieve dingen. Zien wat er wel is, in plaats van te focussen op wat er niet goed gaat of er niet is.

Je talenten ontdekken en er meer mee doen, dat maakt een mens gelukkig. Ik ben zelf het levende bewijs. In deze job kan ik mijn eigen talenten mee inzetten: mensen coachen en inspireren, lezen, schrijven, mezelf blijven bijscholen, nieuwe dingen leren en workshops geven.

Toen ik een tijd geleden de film 'The Greatest Showman' zag, verscheen er op het einde een citaat dat helemaal bij mij paste ... Ik dacht: dát is het! Dat omschrijft helemaal hoe het voor mij voelt! :-)

"De mooiste kunstvorm is anderen blij maken"

P.T Barnum

Daar wil ik voor gaan: als BLIJMAKER zorgen voor meer blije mensen. Door klein en groot te helpen hun talenten te ontdekken.

Ik ben een echte levensgenieter. Mij maak je blij met een dampende mok koffie, met de warmte van de zon en het geluid van de zee. Ik laad op door te wandelen, te fietsen, te lezen en creatief bezig te zijn. Door qualitytime te hebben met mijn gezin en af te toe wat momentjes helemaal voor mij alleen.

Maar het gelukkigst word ik van mensen in hun kracht zetten zodat ook zij meer en volop genieten van het leven.

Meer info op espazo.