Mandy

Mandy

Mijn naam is Mandy (°1989). Sinds januari 2022 ben ik getrouwd (met de allerbeste!) en in datzelfde jaar werd ik ook voor het eerst mama. Sterrenmama van Robin*, ons klein knulletje. Nu hopen we op ons Regenboogje (kindje na verlies). 
 
Onderwijzeres voor klein en yogadocente voor klein en groot. 
 
Hoe wil je herinnerd worden? 
 
Als een zorgzaam, liefdevol en krachtgevend persoon die jou zag zoals je echt was. Als iemand die altijd bleef bijleren, bleef dansen en bleef lachen. Als iemand die de warmste knuffels gaf en klaarstond met een luisterend oor. Als iemand bij wie je kon thuiskomen, omdat je bij haar jezelf kon zijn. Als iemand die anderen hielp zonder zichzelf te verliezen. Als iemand die je inspireerde om grenzen aan te geven, iemand waarbij je kon huilen én lachen. Als een levensgenieter die haar best deed om het goed te doen. 
 
Wie inspireert je? 
 
De kinderen aan wie ik les mocht geven in de Ziekenhuisschool Stad Gent, Martin Luther King, de alleenstaande ouder, Gandhi, mijn oudere zus, Beyoncé, de yogi in mijn les die zich kwetsbaar durft openstellen, Buddha, mijn (schoon-)ouders, Marilyn Monroe, onze hondjes, Waris Dirie, de kassierster in de supermarkt, de Obama’s, mijn man, Yoga with Adriene, de leraars bij wie ik yoga mocht volgen, etc.  
 
Er zijn zoveel inspirerende mensen in deze wereld. Gewone mensen die net als jij en ik leven en overleven. Bekende en onbekende mensen die van deze wereld een mooiere plaats willen maken, elk op hun eigen manier. 
 
Waar gaat je hart sneller voor slaan? 
 
Frietjes! En spaghetti. Dieren. De warmte van de zon. De liefde in alle vormen. De geur van de winter die eraan komt. Seringen. Nieuwe kansen. Rechtvaardigheid. Samenhorigheid. Een zacht bed na een lange dag. Een goeie film. Chocolade. Koffie. Het ruisen van de wind door de bladeren. De seizoenen. Muziek. Oprechte gesprekken. De zonsopgang en -ondergang. Vormen spotten in de wolken. De maan. Mooie stenen. De zee. Yoga. Knuffels. Een glimlach. Verwondering. Het leven. 
 
Wat helpt je tijdens mindere dagen? 
 
Frietjes! Een serie of film kijken. Yoga Nidra. Chips. Bellen/praten met iemand die ik graag zie. Knuffelen met mens en dier. Kaas. Eens goed huilen. Slapen. Spaghetti. Nutella. Appelsap met spuitwater. Dansen. Buiten zijn. Binnen zijn. Alleen zijn of samen zijn. Stilte of muziek. Gehoord en gezien worden. 
 
Wat is een gek weetje over jezelf? 
 
Ik kan niet touwklimmen. Echt, dat lukt gewoon niet. Avontuurlijke sporten + Mandy = een ramp.