6470fi.jpg

Roselien

Roselien, mama van drie kids, lerares Nederlands en actrice.

Ik ben hoogsensitief, want mijn zintuigen staan elke seconde op scherp. Perfectionisme is mijn sterkte, maar ook mijn valkuil. Elke dag leer ik mezelf opnieuw kennen en moet ik toegeven dat mijn lat heel vaak te hoog ligt.

Ik ben sterk in zelfreflectie, ook al pieker ik mezelf soms plat, waardoor ik dan twijfel aan mezelf. Anderen zien me wel als heel straffe madam, net omdat ik zo extravert ben.

Mijn favoriete activiteit is acteren. Ik ben actrice bij de vzw De Dakbroeders uit Oostende. Historisch theater is echt mijn ding.

Ik voel me intens gelukkig, omdat ik een hele lieve man en drie schattige kinderen heb. Mijn gezin is waanzinnig belangrijk voor mij, aangezien dit mijn tweede huwelijk is. Ik ben gescheiden van de papa van mijn eerste dochter, kort na haar geboorte. Ik was gebroken, maar mijn huidige echtgenoot gaf me de kracht om opnieuw te stralen.

Mijn kinderen noemen me een knuffelmama, omdat ik hen overlaad met kusjes en knuffels. Mijn hart smelt als ze naar me toelopen en me omhelzen met hun kleine armpjes.  

Ik houd van rechtvaardigheid en eerlijkheid. Ik kan bij voorbeeld niet tegen mensen die niet stipt zijn. Ik houd van structuur. In mijn leven als leraar is dat ook wel nodig.

Mijn grote droom is dat iedereen gezond blijft. Te veel kennissen lijden aan ongeneeslijke ziektes of psychische pijn. Ik vind het zo vreselijk dat niet iedereen goed geholpen kan worden.

Ik zou weleens voor een dagje als een witte raaf schoonheidsspecialiste willen zijn. Mensen laten genieten, hen eventjes laten ontspannen en hen opnieuw het zelfvertrouwen geven om er op en top uit te zien, dat zou ik geweldig vinden.

Ik geloof in het zoeken naar dingen die je oprecht gelukkig maken. Word je blij van een boek te lezen? Van de radio loeihard te zetten? Van een kopje koffie? Dan maak je daar toch elke dag een paar minuutjes tijd voor?