8115fi.jpg

Vergissing in kinderdagverblijf

3/05/2022

Bij een onthaalmoeder in het West-Vlaamse Veurne deed zich afgelopen week een zorgwekkend incident voor. Buurtbewoners werden gealarmeerd door het gekrijs van een tweejarige peuter. Ze waren er getuige van hoe een jonge vrouw het kind schijnbaar trachtte te ontvoeren uit de opvang. De koter verzette zich echter uit alle macht en greep zich vast aan de klink van de voordeur(*).

De vrouw slaagde er met veel moeite in om vingertje na vingertje los te peuteren, gooide het tierende kind uiteindelijk over haar schouder en haastte zich naar een aan de overkant geparkeerde wagen waar ze het kleintje in een autostoel probeerde vast te klikken. De ontvoering was duidelijk tot in de puntjes voorbereid.

De uk was echter niet van plan zich zo snel gewonnen te geven en worstelde zich los uit de houdgreep. In een gevecht op leven en dood sprong hij van de achterbank over de middenconsole naar het stuur van de wagen en schakelde de centrale vergrendeling in. Binnen een paar tellen had hij ook de vier knipperlichten geactiveerd, de radio op maximumvolume gezet en ramde hij hevig op de claxon.

Zijn pogingen om zo de aandacht te trekken waren niet tevergeefs, omstaanders hadden ondertussen immers de politie verwittigd en de vrouw werd aangehouden. Hoe dit kon gebeuren en waarom de onthaalmoeder niets merkte of niet ingreep, is voorlopig niet duidelijk.

 Rechtzetting

Pas na publicatie van dit artikel werd de redactie op de hoogte gesteld dat dit alles berust op een vergissing. De vermeende kidnapper bleek de mama van het kind te zijn. Een kind dat zich rot amuseert in de opvang, dat elke dag met veel plezier gaat en met evenveel tegenzin met zijn moeder huiswaarts keert. Een mooier compliment kan een onthaalouder zich niet wensen me dunkt.

 

(* De voordeur raakte hierbij gelukkig niet beschadigd, in tegenstelling tot het ego van mama dat wel een flinke deuk opliep.)

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes